Gündem Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkent Ankara’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Anıtkabir ziyaretiyle başladı.

Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti. Anıtkabir’deki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. Aslanlı yoldan yürüyüşün ardından Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Haberin Devamı

Türkiye Yüzyılı vurgusu 

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Erdoğan,  Anıtkabir Özel Defteri’ne şu mesajı yazdı: “Aziz Atatürk; Türk milletini özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz Büyük Zafer’in 101. seneidevriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan bu günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi’nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, devlet millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.” 

Haberin Devamı

Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

Tuğamiral Fırat ile sohbet

Ana bina girişinde düzenlenen törende Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu da marşlar seslendirdi. Erdoğan, tebrikleri, 2016 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi için özel resmedilen “Mülteci Çocuk” temalı tablonun önünde kabul etti. Erdoğan’ı tebrik edenler arasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ilk kadın tuğamirali Gökçen Fırat dikkati çekti. Erdoğan, ilk kadın Tuğamiral Fırat ile bir süre sohbet etti.

Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

Beştepe’de kabul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul etti. Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, bakanlar, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri, yabancı misyon şefleri ile uluslararası kuruluşların temsilcileri Erdoğan’a tebriklerini sundu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi CHP ve İYİ Parti liderleri tebrik törenine katılmadı.