Gündem DHKP-C'nin karakutusuna suikastte ilginç detaylar

DHKP-C'nin karakutusuna suikastte ilginç detaylar

06.11.2012 - 07:27 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DHKP-C'nin eski İstanbul sorumlusu Asuman Akça'yı vuran S.A'nın "gezici militan" olduğu ortaya çıktı.

DHKP-Cnin karakutusuna suikastte ilginç detaylar

DHKP-C terör örgütünün karakutusu Asuman Akça 'yı vurarak ağır yaralayan S.A'nın derin bağlantıları ortaya çıktı. PKK itirafçısı S.A. DHKP-C tarafından Akça'yı öldürmekle görevlendirilmiş.

Haberin Devamı

SUİKASTÇİ TERÖRİST ''GEZİCİ MİLİTAN'' ÇIKTI

Bütün ilişkileri ortaya çıkartılan S.A. polise göre 'gezici' bir militan. Terörle Mücadele Polisi, S.A.'nın son üç yıl içinde MLKP, PKK ve DHKP-C kadrolarında yer aldığını tespit etti.

DAHA ÖNCE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

S.A.'nın örgütler arasındaki geçişlerini mercek altına alan terörle mücadele dedektifleri yasa dışı örgütler tarihinde böyle bir olayın daha önce görülmediğini rapor etti.

HEP AYNI İSME ÇALIŞTI

İfadesinde bazı kesimler tarafından kullanıldığını itiraf eden ve bildiği her şeyi açıklayacağını söyleyen S.A.'nın üç farklı örgütteyken de hep aynı kaynaktan talimat alarak hareket ettiği anlaşıldı.

ERGENEKON-DHKP-C BAĞLANTISINI ANLATACAKTI

S.A'nın derin suikast olarak yorumlanan son eyleminin hedefinin ise, Akça'nın DHKP-C ve Ergenekon arasındaki bağlantıyı anlatmasını önlemek olduğu iddia ediliyor.

HASTANE KORDON ALTINDA

Haberin Devamı

Öte yandan, 24 Ekim'de evinde başından vurulduktan sonra ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan Akça'ya ikinci bir suikast düzenlenmemesi için hastanede kuş uçurtulmuyor.