Gündem ‘Dönüşümün mimarı Cumhur İttifakı’dır’

‘Dönüşümün mimarı Cumhur İttifakı’dır’

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye’de birçok alanda köklü değişim ve dönüşüm hamlesinin mimar ve aktörünün MHP ile Cumhur İttifakı olduğunu savundu.

‘Dönüşümün mimarı Cumhur İttifakı’dır’

ANKARA Milliyet - Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’deki değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin kurucu refleks ve şifrelerini çoktan kaybettiğini savunan Yalçın, “CHP’deki değişim yavelerinin gerisinde, bu partiyi siyaseten tebdil ve taklip etmek gayesiyle yıllardır operasyon üzerine operasyon yapan FETÖ’cülerin ufuneti, siyasi çürümüşlüğü yatmaktadır. Bütün bu hakikatler karşısında CHP’de değişim, mevcut Genel Başkan’ın değiştirilmesinden başka manaya gelmemektedir. Zaten partide ve kamuoyunda, sürekli mağlup bir genel başkan profilinin değiştirilerek yerine alternatif ve muhtemel adayların gündeme getirilmesi de bunun delilidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dönemde Türkiye’de birçok alanda köklü değişim ve dönüşüm hamlesinin mimarı ve aktörünün MHP ile Cumhur İttifakı olduğunu belirten Yalçın, açıklamalarına şöyle devam etti: “Cumhur İttifakı tarafından Türkiye’de siyasi süreçlerin Cumhuriyetimizin 100. yılının dinamiklerine ve 21. yüzyılın şartlarına uygun devasa hamleler gerçekleştirilmiştir. Türkiye; değişen toplumsal yapı ve küresel anlayışa, gelişen dünyaya bigane kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kararlı, çözüm odaklı, hızlı, güçlü ve kapsayıcı bütünüyle sivil bir modeldir. O bakımdan Türkiye’nin 21. yüzyıl hedeflerine en uygun idare tarzı olarak halktan kabul görmüştür. CHP ise bütün bu tehlikeli dönemeç ve muhataralı süreçlerde tankların karşısında değil, içinde yer almayı tercih etmiş; millet iradesiyle iktidara gelen siyasetçilere ‘Sizi ben bile kurtaramam’ üslubuyla yaklaşmıştır. CHP halkın değil, tankın yanında yer almıştır.”