Gündem E-bordro ile online maaş dökümü belgesi alma işlemi!

E-bordro ile online maaş dökümü belgesi alma işlemi!

18.11.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu personellerine önemli bir avantaj yaratıyor. Tüm kamu personelleri güncel veya geçmiş ay maaş bordrolarını internetten Maliye Bakanlığı’nın resmi uygulaması e-bordro uygulaması aracılığı ile öğrenebiliyor. E-Bordro uygulaması kamu alanındaki teknoloji ve internet entegrasyonunun en popüler örneklerinden birisini oluşturuyor.

E-bordro ile online maaş dökümü belgesi alma işlemi

Türkiye’de teknolojinin hızlı gelişimi oldukça etkin bir şekilde hissediliyor. Özellikle de akıllı mobil cihazların dünya genelindeki en büyük pazarlarından birisine sahip olan Türkiye’de internet kullanımı da bu cihazların yaşamın içerisinde her geçen gün daha etkin bir şekilde yer almasına paralel olarak artış gösteriyor. Bu yüzden de Türkiye’de özel sektörde olduğu gibi son birkaç yıldır kamu sektöründe de internet hizmetlerine önemli bir ağırlık veriliyor. Bunun en iyi örneklerinden birisini de Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro isimli uygulama oluşturuluyor. Türkiye’de kamu kurumlarında görev yapmakta olan milyonlarca kamu personelinin, maaş bordrolarını internet ortamı üzerinden görüntüleyebilmelerine yardımcı olan bu dijital hizmet uygulaması doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan resmi bir dijital hizmet ekranıdır.

BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’nin veya dünyanın neresinde olunursa olunsun sadece internet erişimi sağlayarak Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulamasını kullanabilmek ve güncel aya ait olan güncel maaş bordrosu içeriğini tüm ayrıntıları ile birlikte inceleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan online maaş bordrosu uygulaması, tüm kamu personelleri tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor. Bu sebep dolayısı ile de özel sektörde çalışan SSK sigortası mükellefi vatandaşlar, güncel veya geçmiş aya ait olan maaş bordrosunu henüz internet ortamından görüntüleyemiyor. Bu durumun oluşmasındaki en önemli etken kamu personellerinin maaş bordroları doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanırken, özel sektörde görev alan SSK sigortası mükellefi vatandaşların maaş bordroları özel sektörde hazırlanıyor.

Kesinlikle çalışana her ay aldığı maaş sonrasında verilmesi yasal olarak zorunlu olan maaş bordrosunun kamu personelleri tarafından elektronik ortam üzerinde görüntülenebilmesine yardımcı olan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Kamu çalışanlarının memur maaşları için düzenlenen maaş bordroları içerisinde de aldıkları net maaş tutarı, brüt maaş tutarı, kesintiler, ikramiyeler ve sigorta prim ödemeleri gibi tüm ayrıntılar yer alıyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu personelleri geçmiş döneme ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilme şansına sahip. Bu sebeple de e-Devlet sistemindeki Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ekranı üzerinde maaş bordrosu görüntülemek isteyen kamu personellerinin hangi yıl ve aya ait olan maaş bordrosunu görüntülemek istediğini seçmesi gerekiyor. Bu şekilde istediği aya ait olan maaş bordrosunun ayrıntılı dökümlerini internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde kolaylıkla alabilme ve inceleyebilme şansına sahip olabiliyor.

Maliye Bakanlığı’nın en yeni dijital hizmet uygulamasını elektronik ortam üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması özellikle de kamu personellerinin ayrıntılı bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olduğundan tüm kam personelleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.