Gündem E-Devlet giriş yapmak istiyorum, nasıl yapacağım?

E-Devlet giriş yapmak istiyorum, nasıl yapacağım?

06.04.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

E-Devlet sistemi üzerinden birçok kurumun işlemini yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi alarak bu işlemleri yapabilirsiniz. E-Devlet işlemlerin nasıl yapıldığını haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Devlet giriş yapmak istiyorum, nasıl yapacağım

Bugünlerde ülkemizin oldukça gelişmesi ile birlikte yapılmış olan birçok teknoloji harikası ve icat bulunmaktadır. Bu icat ve uygulamaların hayatımızı oldukça kolaylaştırdığı bu dönemde artık devlet dairesi işlemlerimizi de oldukça kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Günümüzün en büyük bilgi ve işlem kaynağı olan internet sayesinde artık devlet dairesine ait işlemlerimizi de internet üzerinden dakikalar içerisinde yapabilmemiz mümkündür. Devlet dairesi işlemlerinin en çok yapıldığı ve en kapsamlı olarak bilgilendirme sistemine sahip olan internet adresi e-devlet resmi internet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 tane devlet dairesi işlemi yapabilmekteyiz ve işlem sayısı daha da artacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet Kapısı bütün kamu hizmetlerine sadece bir noktadan ulaşım imkanı sunan bir web sitedir. Bu kapının hedefi kamu hizmetlerini Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşlarına, işletmelerine, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileri ile aktif ve doğru bir şekilde sunmaktır. E-Devlet Kapısından Yüksek Öğretim mezun belgesi sorgulama, dava dosya sorgulama, günlük döviz kurları, tapu bilgileri sorgulama, SGK hizmet dökümü, aile hekimi sorgulama gibi bir çok bilgiye ulaşım sağlanmaktadır. E-Devlet Kapısının kullanımında ise şifre, mobil imza, E-İmza gibi kimlik doğrulama araçlarına gereksinim duyulmaktadır. EDevlet sisteminde Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve bütün bakanlıkların internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu sistem ile bu bakanlıklar hakkında bilgi alabilirsiniz ve bazı işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığından Milli Eğitimin yaptığı sınav tarihlerini sınav sonuçlarını, Sağlık Bakanlığından aile hekim bilgisi sorgulama, Adalet Bakanlığından adli sicil kaydı sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. EDevlet sistemi 3 ana başlık altında kurulmuştur. Vatandaş, devlet ve iş başlıkları altında 3 ana başlık vardır. Vatandaş olarak EDevlet sisteminde yapabileceğiniz bir çok işlem vardır. Eğitim, iş, kariyer, sağlık, kültür ve sanat, spor, trafik, yasal işlemler gibi bir çok işlemi vatandaşlar EDevlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Devlet olarak da EDevlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilen işlemlerde vardır.E-Devlet sisteminden bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanıza gerek kalmazken bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gerekebilir. Bu yüzden E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme giriş işlemine devam edebilirsiniz. Bu sayfada E Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarındanbirisi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E Devlet sistemi ile giriş yolunu seçerseniz eğer giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. Eğer E Devlet şifrenizi bilmiyorsanız ilk önce şifrenizi almanız gereklidir. E Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK prim borcu sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda 4B hizmetleri bölümü altından işlemlerini gerçekleştirebilir.

Yazarlar