Gündem E devlet girişi nasıl yapılır? E devlet şifresi nasıl alınır?

E devlet girişi nasıl yapılır? E devlet şifresi nasıl alınır?

09.10.2018 - 12:16 | Son Güncellenme:

E - devlet sistemi ile kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Milyonlarca vatandaşın yapacağı işlemlerde e devlet sistemi kolaylık sağlıyor. Peki e devlet sistemine nasıl giriş yapılır? E devlet şifresi olmayan vatandaşlar ne yapmalı?

E devlet girişi nasıl yapılır E devlet şifresi nasıl alınır

Gün içerisinde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören e devlet sistemi için arayış devam ediyor. E-devlet sistemi için şifresi olmayanlar, e devlet şifresi nasıl alınır araştırıyor. İşte e-devlet sistemi hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

E-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden hizmet verir. Sitenin üst köşesinde sisteme giriş seçeneği vardır. Bu kısma tıklandığında ekrana giriş seçenekleri gelir. Giriş yapmak için e-Devlet şifresi, internet bankacılığı bilgileri, T.C. kimlik kartı, e-imza ve mobil imza seçenekleri mevcuttur. Giriş yapılması sırasında sistem, güvenlik kodunun da girilmesini talep eder.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Sisteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir.

Haberin Devamı

E - DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!