Gündem E-Devlet kapısına giriş!

E-Devlet kapısına giriş!

12.11.2016 - 10:10 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinde e-Devlet Kapısını kullanarak, kamu işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlara e-Devlet girişinde internet bankacılığı seçeneği de getirildi. Böylelikle vatandaşlar e-Devlet kimlik doğrulaması için artık e-Devlet şifresi almak durumunda da kalmadan, internet bankacılığı üzerinden giriş yapabiliyor.

E-Devlet kapısına giriş

Türkiye’de internet uygulamalarının her geçen gün insanların yaşantıları içerisinde kendisinde daha etkin şekilde yer edinmeye başladığı bugünlerde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet hizmetleri vatandaşlara sunulmaya başlandı. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan dijital kamu hizmet uygulamaları artık sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde bir araya geliyor. Türkiye’de her geçen gün çok daha yoğun ve sık bir şekilde insanların yaşantıları içerisinde kendisine yer bulan internetin, devlet kurumları tarafından da son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaşlar internet ortamı üzerinden sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı


E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!


E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan resmi dijital kamu hizmet uygulamaları her ne kadar vatandaşlara internet üzerinden kamu işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansı sunuyor olsa da her kamu kurumunun kendisinin uygulamasını farklı kanallar aracılığı ile sunması önemli sorunlar yaşatıyor. Özellikle de vatandaşların internet üzerindeki kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan çok sayıdaki kamu hizmetinden haberdar olamamasına veya güvenli işlem gerçekleştirememesine neden olabiliyor. Bu yüzden e-Devlet Kapısı, Başbakanlık tarafından 2006 yılında aktif şekilde internet kullanımı sonucunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na verilen yetki ile kurulmuş ve internet üzerinde yer alan her bir kamu kurum ve kuruluşunun dijital hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getirmiştir.

İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerinin hemen hemen her birini gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşunun internet hizmeti aracılığı ile modern yüzyıl hizmet standartlarından ve kalitesinden kamu hizmetleri alanında da yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de internet üzerinde yer alan sanal devlet kapısı e-Devlet portalı üzerinde şu anda 31 milyonu aşkın vatandaşın üyeliği bulunuyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar e-Türkiye portalı üzerinde 281 bir farklı kamu kurumunun 1700 düzeyindeki dijital kamu hizmet uygulamasından yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor.

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan sanal devlet portalını kullanarak kamu işlemlerini gerçekleştirebilmek amacı ile sadece e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de vatandaşlar kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için ‘sisteme giriş’ penceresi içerisinde 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemi sunuluyor. Bu çerçevede vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı’ ile giriş yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanabiliyor. E-Devlet Kapısı portalına yeni eklenen internet bankacılığı ile giriş yöntemi sayesinde vatandaşların PTT şubelerine giderek, e-Devlet şifresi almak durumunda kalmadan, hesabının bulunduğu anlaşmalı bankanın, internet bankacılığı üzerinden giriş yapabiliyor. Vatandaşlar internet bankacılığı bilgileri ile bankaya giriş yaptığında e-Devlet ekranına giriş yaparak, sisteme ulaşabiliyor.

Yazarlar