Gündem E-devlet sistemi ile neleri sorgulayabilirim?

E-devlet sistemi ile neleri sorgulayabilirim?

24.06.2016 - 10:02 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi vatandaşlara büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. Peki kişilerin çeşitli özel bilgilerine ulaşabildiği E-devlet sisteminde hangi bilgiler sorgulanabiliyor? İşte merak edilen soruların yanıtları ve E-devlet sisteminin tüm detayları...

E-devlet sistemi ile neleri sorgulayabilirim

Eski dönemlerde vatandaşlar devlet daireleri ile ilgili işlemlerini yapmak için ilgili kurum ve kuruluşlara giderek yapabilmekteydi. Bu gibi işlemler çok fazla talep edildiği için işlemler çok yoğun olurdu ve bu nedenle sadece bir kaç dakika süren işlemler yoğunluktan dolayı saatler sürebiliyordu. Bu durum da vatandaşlara büyük zorluklar çektiriyor idi. Çünkü uzun sıra kuyrukları oluşarak vatandaşlar saatlerce işlem sırası beklemekteydi. Şimdiki senelerde ise teknolojik gelişmeler gittikçe gelişerek bir çok yenilikler yapılmıştır. Devlet tarafından vatandaşlara sunulmakta olan hizmetler gelişmiştir. Devlet tarafından tasarlanan yeni uygulamalar sayesinde vatandaşlar açısından büyük kolaylık sağlanmıştır. Vatandaşların teknolojik yeniliklerinden yararlanması amacı ile tasarlanan uygulamalar vatandaşların da büyük beğenisini toplamayı başarmıştır. Devlet tarafından tasarlanmış olan e- devlet sistemi içerisinde bir çok işlemler barındırmaktadır.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet sistemi dijital platform üzerinden kullanılmaktadır. E- devlet sistemi bünyesinde olan e- hizmetlerin başlıca şunlardır; Adalet Bakanlığı, Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama, Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama, Gelir Testi Sonucu Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Başbakanlık, Bimer Yeni Başvuru, Bimer Başvuru Sonucu Sorgulama, Mobil / Sabit / İnternet / Kablo TV / Kablo TV / Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri, IMEI Cep Telefonu Numarası Eşleştirme, IMEI Kaydet, IMEI Sorgulama, Numara Taşıma Sorgulama, Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Poliçe Sorgulama, Emniyet Genel Müdürlüğü, Araç Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama, Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Sınav Sonuç Sorgulama, MEB Sınav Yeri Sorgulama, Milli Savunma Bakanlığı, Askerlik Durum Belgesi Sorgulama, ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu, ASAL Celp Dönem Tercihi, PTT, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama, Hızlı Geçiş Sistemi ( HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gibi işlemler artık çok kolay ve pratik bir şekilde internet yardımı ile dijital platform üzerinden e- devlet sistemi işle online olarak yapılmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden bu işlemleri yapmak için e- devlet sisteminin web adresine tıklamanız gerekmektedir. E- devlet sistemine tıkladığınız zaman e- devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için yapmak istediğiniz işlemi sayfada bulunmakta olan e- hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. E- hizmetler bölümüne girdikten sonra yapmak istediğiniz işlem için sol tarafta bulunan harflerden ilk harfini seçerek tıklamanız gerekir. Seçmiş olduğunuz işlem için e- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekir. Kimlik doğrulama işlemi yapmak için e- devlet şifresi ve T.C. şifrenizi ilgili alanlara doldurmanız gerekir. E- devlet şifreniz yok ise herhangi bir PTT şubelerinden kimlik kartınız ile başvuru yaparak 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden dilediğiniz gibi sorgulama işlemleri yapabilirsiniz.