Gündem E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanır?

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanır?

17.03.2015 - 10:12 | Son Güncellenme:

E-Okul sisteminin kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler bu haberde!

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanır

Modern dünyada teknolojinin yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor olması, eğitim alanında da teknoloji temelinin yoğun olarak kullanılmasını gerektiriyor. Özellikle de eğitim sisteminin modern yüzyılı yakalayabilmesi için teknoloji ve internet tabanlı eğitim hizmetleri oldukça önemli bir rol alıyor. Modern dünyada gelişmiş ülkelerdeki eğitim kurumlarının teknoloji ve internet tabanı üzerinde eğitim hizmeti anlayışını uzun yıllar önce geçmeleri ve bunun nimetlerinden fazlasıyla yararlanmaları dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’de de eğitimde teknolojiye çok daha fazla yer verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Eğitim sisteminde teknolojinin daha aktif bir rol üstlenebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı birbirinden farklı alanlarda hizmetler sunan teknoloji merkezli yenilikçi projeleri başladı. Mobil teknoloji dünyasında öğrencilerin akıllı cihazları derslerde etkin şekilde kullanabilmesi için Fatih Projesi ve derslerde daha kaliteli standartlar için akıllı tahta projesi gibi önemli çalışmaların yanı sıra veli ve öğretmenler için E-Okul sistemini hizmete açtı. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın E-Okul sistemi iki aşamadan oluşurken, ilk bölüm olan E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve idarecilere hizmet veriyor. İkinci bölüm E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise velilere hizmet veriyor.

E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte artık öğretmen ve idareciler okul ve öğrenci bilgi girişleri, düzenlemeleri ve takibini merkezi bir sistemde yapabiliyor. Merkezi sistemde çalışan E-Okul yönetim bilgi sistemi ile de öğrenci ve okul bilgilerin ortaya çıkan hatalar ve karışıklıklarda sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler gelişim raporları, nakil işlemleri, öğrenci dosyası giriş, düzenleme ve takibi, ders programı hazırlaması ve derslerin öğretmen bilgisi girişleri idari bilgilerin girişlerini gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda öğrencilerin devamsızlık girişleri, öğrenci notları girişi, karne bilgileri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemeleri ve gelişim raporları gibi daha pek çok güncel eğitim bilgisi E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından girilebiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ nın dijital ortamda yer alan E-Okul internet sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden öğretmen ve idareciler bakanlığın kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise aynı sayfa içerisinde yer alırken velilerin çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş yapabiliyor. Veli, öğretmen ve öğrenci üçlüsü arasındaki eğitim ilişkilerinin daha kuvvetli ve daha güncel kalmasını sağlaması amaçlanan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte çocuğunuzun okuldaki durumunu kolaylıkla dijital ortamdan takip edebilme fırsatını yakalıyorsunuz.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte veliler, çocuklarının devamsızlık bilgisi, not bilgisi, karne bilgisi, gelişim notları ve aldığı belgeler gibi eğitim durumu bilgilerinin güncel detaylarına ulaşabiliyor. 2015 E-Okul veli bilgilendirme sistemi yenileme çalışması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı velilere daha pratik kullanımlı yeni bir E-Okul ara yüzü sunarken, yeni bir uygulamaya daha başlayarak öğrencilerin şube ortalamaları bilgilerini de velilere E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile sunmaya başladı.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde bulunan şube ortalaması ekranında çocuğunuzun okuduğu şubedeki genel notların ortalamasına göre öğrencinizin ortalamanın altı veya üstü olacak şekilde durumunu genel olarak da görebilme fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Milli Eğitim Bakanlığı gelişen internet teknolojisi ile dijital ortamda Ocak 2007’de hizmete açtığı E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenci ve okul bilgilerinin yönetiminin daha modern standartlarda gerçekleştirilebilmesini, E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile de velilerin modern yaşam koşturması içerisinde okula gidememesi sorununu teknoloji nimetleri ile çözüme kavuşturarak, eğitim düzeyinin arttırılabilmesini amaçlıyor.