Gündem e-YDS başvurusu nasıl yapılır? e-YDS İngilizce | e-YDS Farsça sınavları ne zaman?

e-YDS başvurusu nasıl yapılır? e-YDS İngilizce | e-YDS Farsça sınavları ne zaman?

02.05.2019 - 13:59 | Son Güncellenme:

e-YDS İngilizce ve e-YDS Farsça sınavlarının başvuru işlemleri devam ediyor. 25 Nisan 2019 tarihinde başlayan e-YDS başvuruları, 16 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. Peki e-YDS sınavları ne zaman uygulanacak? e-YDS başvurusu nasıl yapılır?

e-YDS başvurusu nasıl yapılır e-YDS İngilizce | e-YDS Farsça sınavları ne zaman

ÖSYM tarafından uygulanacak olan e-YDS sınavları için heyecan dorukta. İki günde uygulanacak olan e-YDS İngilizce ve e-YDS Farsça sınavlarına katılacak olan adaylar, başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor. İşte e-YDS başvuru detayları...

Haberin Devamı

E-YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden e-YDS başvuru işlemi alınıyor.

e-YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

E-YDS SINAVLARI NE ZAMAN?

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2019/4 İngilizce): 25 Mayıs 2019

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2019/5 Farsça): 26 Mayıs 2019 tarihlerinde uygulanacaktır.

E-YDS İNGİLİZCE

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3500, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Haberin Devamı

E-YDS FARSÇA

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3030, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.