Gündem EBA kurs başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak!

EBA kurs başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak!

09.09.2016 - 08:27 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs programı başvuruları 22-27 eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. MEB 2016-2017 eğitim yılı çalışma takvimine göre EBA kurs programları 3 dönem şeklinde uygulanacak. EBA kurs portalı hizmetlerinden tüm ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

EBA kurs başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan okul dışı eğitim kurumları dershanelerden doğan boşluğun doldurulabilmesi amacı ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında EBA kurs hizmetleri dahilinde okul dışı kurs hizmetleri sundu. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde daha modern ve daha çağdaş koşulları yakalanabilmesinin sağlanması çerçevesinde internet altyapısı 2000’li yılların ortalarından bu yana aktif şekilde kullanılıyor. Genel Türk eğitim sistemi yapısının geliştirilmesini hedefleyen çok sayıda sanal eğitim uygulamasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğrudan eğitim hizmetlerinde etkide bulunacak ilk uygulama olarak Eğitim Bilişim Ağı hizmetleri açıldı.

Haberin Devamı

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA KURS İÇİN TIKLAYINIZ!

2015’te Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’de milyonlarca öğrenci ve ailesine çok ciddi mağduriyetler yaşatan ve aynı zamanda da eğitim güvenliği hususunda ciddi endişelere yol açan dershane eğitim kurumlarının kapatılması, milyonlarca öğrencini okul dışı kurs programlarından yararlanabileceği bir eğitim kurumunun veya eğitim hizmetinin bulunmamasına yol açtı. Bu durumda öğrencilerin okul derslerinde ciddi olumsuzluklara yol açtığı gibi özellikle ilköğretim düzeyinde liseye giriş sınavlarına hazırlanan veya ortaöğretim düzeyinde üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan milyonlarca öğrencinin sınav hazırlıkları konusunda da desteksiz kalmalarına neden oldu. Bu noktada 2015-2016 eğitim öğretim dönemi ile Türkiye’deki ilköğretim kurumlarında ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören veya mezun olan öğrencilerin tanıştığı Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı, eğitimlerine ve sınav hazırlıklarına çok önemli katkılar sağlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de liseye giriş veya üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin daha planlı bir çalışma performansı içerisinde başarılı bir hazırlık süreci geçirerek, eğitim kariyerlerini ilerletecekleri bir üst eğitim seviyesinde istedikleri başarıyı elde edebilmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı yoğun ilgi görüyor. Özellikle 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde faaliyetlerine başlayarak, öğrencilerin yaşamlarında kendisine yer edinen Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri geçtiğimiz eğitim yılı içerisinde 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kullanıldı. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ise Eğitim Bilişim Ağı kurs programlarına katılacak ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci sayısının 10 milyonun çok daha üzerinde bir seviyeye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs portalı 2016-2017 eğitim öğretim yılı kurs programı başvuruları ise 22 eylül 2016-27 eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihlerde başvuruda bulunmayan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile mezunları eğitim yılı boyunca 3 dönem halinde sunulacak kurs programı hizmetlerinden yararlanamayacak. İlk dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönemde sunulacak ve başvurusu onaylanan öğrencilerin internet ortamı üzerinde EBA giriş ekranı aracılığı ile yararlanabileceği kurs programları ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri için haftalık 5 farklı dersten 12 saat, 8.sınıf öğrencileri için ise haftalık 6 farkı dersten 18 saat olarak uygulanacak. Lise düzeyinde ise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri haftalık 5 farklı dersten 12 saate, 12.sınıf öğrencileri ise haftalık 6 dersten 18 saate kadar kurs programı hizmetlerinden yararlanabilecek.