Gündem EGM trafik ceza sorgulama nasıl yapılıyor?

EGM trafik ceza sorgulama nasıl yapılıyor?

25.03.2016 - 10:23 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini yapabiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama birkaç farklı yerden yapılan hatta ödemesi de online olarak yapılabilen işlemlerdendir. Trafik cezası sorgulamanızı nasıl yaptığınızın bilgisi haberimizde.

EGM trafik ceza sorgulama nasıl yapılıyor

Ülkemizde artık teknolojinin oldukça gelişmesi ile birlikte, birçok hayatımızı kolaylaştıran icatla tanışmış durumdayız. Bunlardan bizler için en önemlilerinden biri ise motorlu taşıtlardır. Otomobil ve otobüsler ile gün içinde sık sık karşılaştığımız bugünlerde artık yürüyerek bir yerle gitmeye de pek rastlanmamaktadır. Ülkemizde neredeyse her ailenin bir adet otomobili bulunmaktadır. Hayatımızı kolaylaştıran bu araçların zaman zaman hatalar yaptığını görüp, duyabiliyoruz. Bu hatalar sonucunda araç sürücüleri cezalandırılmaktadır. Bu nedenle oluşturulmuş gözetleme cihazları bulunmaktadır. Bunlara radar denmektedir. Fazla hız, kırmızı ışıkta geçmek gibi tedbirsiz hareketler sonucunda radar aracınızın plakası üzerinden adınıza bir ceza yazar.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası sorgulama işlemi oldukça kolaydır ve günümüzde internet kolaylığı sayesinde birden fazla resmi site üzerinden yapılabilmektedir. Sizler için en güvenli resmi site olan E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulamanızı nasıl yapacağınızı anlatalım.

E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa; şifrenizi size yakın herhangi bir postaneden (PTT şubesinden) nüfus cüzdanınız ile yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda edinebilirsiniz. Şifrenizi alabilmek için son olarak işlem ücreti olan 2 TL işlem ücretinizi ödemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Şifre edindikten sonra veya zaten bir şifreye sahipseniz trafik cezası sorgulama işlemi için E-Devlet sisteminin ilgili sekmesini açmanız gerekmektedir. Rrafik cezası sorgulama için ilgili sekmeyi açtığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ve sizden istenen bilgileri doldurmanız gerekmektedir. İstenecek olan bilgiler T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazdıktan sonra trafik cezası sorgulama için sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle trafik cezası sorgulamanızı tamamlamış olacaksınız.

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden kredi kartınız ile yapabileceğiniz birçok işlemden bir tanesi de trafik cezası ödeme işlemidir. Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu internet uygulaması sayesinde internet sistemi üzerinden kredi kartınız ile ceza ödeme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin ilgili internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.

İlgili sayfaya giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ve aracınızı bulmak için yapılacak olan formu doldurmanız gerekmektedir. Bu formu doldurabilmek için bilmeniz gereken bilgileriniz şunlardır:

Haberin Devamı

- Aracınızın plakası
- Plakanın özel olup olmadığı
- T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası
- Tescil tarihi

Bu bilgileri ilgili alanlar üzerinde doldurduktan sonra aşağıda bulunan uyarı panelini okumanızda fayda vardır. Okuduktan sonra bu uyarı panelinin alt tarafında bulunan “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

Böylelikle buradan ödeme ile ilgili sayfaya yönlendirilmiş olacaksınız. Bu sayfa üzerinde kredi kartı bilgilerinizi kullanarak yapacağınız ödeme sonunda trafik cezası ödeme işleminizi tamamlamış olacaksınız.