Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

27.01.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından sorgulanmaya başlandı. 2018 yılında yapılacak ilk ehliyet sınavında başarılı olanlar, ehliyet almaya hak kazanacak. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınavdan geçmek için en az kaç puan gerekir?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak

2018 yılı ilk ehliyet sınavı, 10 Şubat’ta yapılacak. Sınava giren adaylardan yeterli puanı alanlar direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavında da başarılı olanlar ehliyet sahibi olacak. Sınavların sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Ehliyet sınavına girecek adaylar, e-Devlet uygulamasından veya MEB internet sitesinden giriş belgelerini sınavdan bir hafta önce alabilecekler. Bu seçenekler dışında adaylar kayıtlı oldukları sürücü kursundan da sınav giriş belgelerine ulaşabilecekler.

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Ehliyet sınavı toplam 50 sorudan oluşur. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda adayların başarılı olabilmesi için, en az 70 puan alması gerekir. Soru sayılarının derslere göre dağılımları;
- Trafik adabı dersi 6 soru
- Araç tekniği dersi 9 soru
- İlk ve yardım dersi 12 soru
- Trafik ve çevre dersi 23 soru
Sınavdan en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavında da adayların başarılı olabilmesi için en az 70 puan alması gerekir. Direksiyon sınav sonuçları genel olarak aynı gün içerisinde sınav komisyonu tarafından açıklanır ve adaylara ilan edilir. Yeterli puanı alan ve başarılı olan adaylar stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

Haberin Devamı

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI NEDİR?

Ehliyet sınavında başarılı olanlar, stajyer ehliyet alırlar. Stajyer ehliyet alanlara 2 yıl süre verilir. Bu süre içerisinde 75 ceza puanına ulaşmayanlar başarılı sayılırlar. 75 ceza puanına ulaşanlar ise başarısız sayılır ve ehliyetleri alınarak psikoteknik teste tabi tutulurlar. Yeniden ehliyet alınabilmesi için de sürücü kursuna kayıt olunarak tekrar sınava girilmesi gereklidir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

MTSKS-1 10 Şubat 2018
MTSKS-2 21 Nisan 2018
MTSKS-3 4 Ağustos 2018
MTSKS-4 20 Ekim 2018
MTSKS-5 22 Aralık 2018