Gündem Ekrem İmamoğlu: Bize bir davet yapıldı ama süreci pazartesi göreceğiz

Ekrem İmamoğlu: Bize bir davet yapıldı ama süreci pazartesi göreceğiz

24.02.2024 - 16:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un davet açıklamalarıyla ilgili "Bize bir davet yapıldı ama süreci pazartesi göreceğiz.'dedi.

Ekrem İmamoğlu: Bize bir davet yapıldı ama süreci pazartesi göreceğiz

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'deki programı sonrasında İmamoğlu'nun "İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim" söylemi hakkında konuşmuş ve "Başkan İstanbul'da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

"BİZE BİR DAVET YAPILDI"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belgradkapı Karasurları'nın açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Murat Kurum'un Sirkeci- Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına kendisinin davet edilmediği iddiasıyla ilgili soruya, "Gerçekten böyle mi söyledi? İlginç. Bununla gurur duydu yani. Ben buna cevap vermeyeyim de buna bu şekilde cevap veren akla şaşırıyorum. Mesela böyle bir şey olsa ki yok ÇED raporu konusunda yalan konuşan biri bu konuda da yalan konuşuyor. Bir yere davet edilmedim diye mutlu mu oldu? Allah akıl fikir versin. Bize bir davet yapıldı ama süreci pazartesi göreceğiz. Ben bakanla görüşmedim bana gelen davetiyeyi biliyorum. Çok üzüntü verici. Biz bu açılışlarımızda devlet birimlerimize, Cumhurbaşkanı bile davet yollarız. Davet etmek bizim kültürümüz. İcabet etmek kültürümüzde inancımızda var. Bundan mutlu olan belediye başkan adayı. Allah akıl versin" şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

"MİLLET SANDIKTA CEVAP VERECEK"

Mitinglerde DEM Parti bayrakları olduğu iddiasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Gündemi İstanbul olan arkadaşların sabrı birkaç hafta sürebildi ve bu yolda daha çok şeyler söyleyecekler. Hepsine birden bu millet sandıkta cevap verecek. Yalanlarında, iftiralarında boğulacaklar. Hem de öyle bir boğulacaklar ki yalan ve iftira siyasetinden perişan olacaklar. Çok kötü cümleler kuruyor. Çok acemi bir arkadaşmış. Daha birkaç haftada bütün acemiliğini ortaya dökmeye başladı. Kendimi diyor, başkaları mı delirtiyor bilmiyorum ama ben ikinci kez duamı yineliyorum, Allah akıl fikir versin" dedi.

"STAJYERLİKLE DALGA GEÇİYOR"

650 bin konutla ilgili Kurum'a cevap veren İmamoğlu, "Vakit ayırmak isterdim çok da vakit ayırmak istemiyorum. Çünkü çok vaktimi alabilir ama şunu söyleyeyim Türkiye'de özellikle staj ve çıraklık sigortası mağdur olan yüz binlerce insan var. Bunlar sokaklarda gösteri yapıyorlar. Ülkede bakanlık yapmış biri bu şehre belediye başkan adayı olma sıfatına sahip müstakbel aday stajyerlikle dalga geçiyor bu söylediğiyle. İliç'teki olay çok büyük bir tabiata zarar verecek. Milyonlarca ton ağırlığındaki süreç. Orada tamiri mümkün olmayan arızalara sebep olacak. Hiçbir şey yokmuş gibi ortalıkta geziyor. Önce 'bunun sorumlusu ÇED değildir' dedi. Bunun sorumlusu ÇED raporudur. ÇED ve bakanlık sorumlusudur. Ucu Fırat boylarına kadar akacak başka şehirleri de etkileyecek ama bunlar ne çevreyi ciddiye alır ne şehirciliği ciddiye alır. Ciddiye alacakları şey bir kişiye itaat etmek, bir kişinin emirlerini yerine getirmek. Öyle olduğu için çevre de şehircilik de umurunda değil. Bu milletin maddi manevi duygusu da önemli değil. Az önceki iftiraları bu sözleri birçok bilgiden yoksun bir arkadaşımız olduğunu bizlere gösteriyor" şeklinde konuştu.