Gündem Eleştirdiği kişiye dönüşen bir isim

Eleştirdiği kişiye dönüşen bir isim

22.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gizli protokol iddiasını doğrulayıp, detayını açıklamazken, İYİ Parti kurmayları ve ittifakın diğer ortaklarından CHP liderine sert eleştiriler yöneltti.

Eleştirdiği kişiye dönüşen bir isim

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz: Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum. Bu ülke insanının umutlarını ve kurumlarını, kendi şahsi mülküymüş gibi kapalı kapılar ardında pazarlamak ve yola birlikte çıktığı ortaklarının arkasından iş çevirmek ne demokratik teamüllere ne de siyasi etiğe sığar.

Haberin Devamı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan: Altılı Masa’ya aday dayatmak üzere davet edilenler, benzer pazarlıklar ile hakları olmayan kazanımlar elde ettiler. Şimdi kendileri ile aynı yolu izleyene tepki gösteriyorlar. Bir kişinin inadı ile işi bu noktalara getirenler, al takke ver külah diyerek konuyu koyun pazarlığına çevirenler, onlara pervasızca destek çıkanlar; tarih önünde suçludurlar, mesuldürler.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez: Biz sahada kendisi için oy isterken, Meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu? 

Haberin Devamı

‘İyi ki olmamış!’

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sayın Kılıçdaroğlu! Ben ve benim gibi sırf bu ülkeye demokrasi, hukuk ve eşitlik gelsin diye gecesini gündüzüne katan binlerce insana büyük bir teselli bahşettiniz! İyi ki olmamış!

DEVA Parti Sözcüsü İdris Şahin: Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan görüşmeden haberdardık. Ama bu şekilde gizli bir protokol olduğuna ilişkin herhangi bir bilgimiz söz konusu değildi.