Gündem Emekli maaşınızın ne kadar olduğunu internetten hesaplayabilirsiniz!

Emekli maaşınızın ne kadar olduğunu internetten hesaplayabilirsiniz!

04.12.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar emeklilik maaşı ile ilgili olarak merak ettiği tüm bilgilere internet üzerinde online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması üzerinden ulaşabiliyor. İnternet üzerinde emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Emekli maaşınızın ne kadar olduğunu internetten hesaplayabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından modern yüzyılın hızla gelişen teknolojileri vatandaşlara sunulmakta olan tüm sigortalılık ve emeklilik hizmetleri alanında en etkin şekilde kullanılıyor. Bu çerçevede de vatandaşlar internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasından SSK emeklilik döneminde SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine ulaşabilmeleri mümkün oluyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaşlar, internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi e-SGK ağı hizmet uygulamalarını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tüm internet hizmetlerinin 7 gün 24 saat tüm vatandaşlar tarafından herhangi bir üyelik gerektirmeden ve aynı zamanda da ücret ödemesi gerçekleştirilmesine gerek olmadan sadece dakikalar içerisinde sigortalılık ve emeklilik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede de günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojisine sahip olan mobil akıllı cihaz ürünleri ile birlikte yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaşlar, internet hizmetlerine son dönemlerde yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasını da SSK emeklilikleri döneminde alacakları SSK emekli maaşını öğrenebilmek amacı ile son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde oluşturulan geniş hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emekli maaşı hesaplamalarına göre SSK emekliliğinde alacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını hesaplayabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından bazı kişisel bilgilerin ve sigortalılık bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfus il ve baba adı bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekliliği bulunuyor. Böylelikle kolay bir şekilde SSK emekli maaşı hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan milyonlarca emekliye yönelik olarak da internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı aracılığı ile emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Türkiye’de emeklilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden e-Devlet Kapısı üzerinde kimlik doğrulaması yaparak, gerçekleştirebildikleri emekli maaşı sorgulama işlemi ile güncel ve geçmiş dönem emekli maaşı bilgilerinin ayrıntılı dökümüne ulaşılabiliyor.