Gündem ‘Er geç silah bırakacaklar’

‘Er geç silah bırakacaklar’

18.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit memurları Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kırcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdillan, Şeyhmus Karakut için dün Malatya Erhaç Havaalanı’nda tören düzenlendi.

‘Er geç silah bırakacaklar’

Törene, şehit yakınları ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2. Ordu Komutanı Orgeral Galip Mendi de katıldı. Şahin, “Hain emelleri olan bedbahlara karşı vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden vatan evlatları şerefleriyle doğdular, şerefleriyle yaşadılar, şerefleriyle şehit oldular. Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hainler er ya da geç ellerindeki iğrenç silahları bırakacaklar, bıraktırılacaklar” diye konuştu. Şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

‘İşsizdi, polis oldu’
Şehit Samet Kırcalı için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Kocaeli Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olan Kırcalı’nın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şehidin eşi Duygu Kırcalı, “İşsiz olduğu için polis oldu. Zırhlı araçları bile yoktu. Özel Harekatçı olmak istedi. İzin vermedim. ’Dağlara çıkma’ dedim. Nereye gittin Samet’im?” diye bağırdı. Şehit Kırcalı, Işıkkent Polis Şehitliği’nde defnedildi.

Okul bahçesinde tören
Şehit polis memuru Murat Toprak için memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Narsırtı köyündeki okul bahçesinde tören düzenlendi. Çiftçilik yapan Ramazan ve Bedriye Toprak çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan şehit polisin ağıt yakıp gözyaşı döken yakınları, tabut başından güçlükle uzaklaştırıldı. Cenaze namazının ardından Toprak’ın tabutu, meslektaşları tarafından omuzlana alınarak köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

‘Sana gelen bana geleydi!’
Şehit Fatih Celayir’in cenazesi memleketi Elazığ’da ’helallik’ alınması için evinin önüne getirildi. Anne Sevinç Celayir, ambulansa koşarak, “Yavrum” diye bağırıp ağıtlar yaktı. Şehit Celayir’in cenazesi daha sonra Hacıoğulları Camii’ne götürüldü. Burada oğlunun tabutuna sarılan Sevinç Celayir, gazetecilere dönerek, “Çekin şehit anasını çekin. Oy ana öleydi, sana gelen bana geleydi yavrum” diye ağıt yakıp, ağladı. Celayir’in 15 gün sonra nişanlanacağı sözlüsü Ebru Şen de cenazede gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı namazdan sonra şehit Celayir’in cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

3 ay önce evlenmişti
Şehit Cuma Mercimek’in cenazesi memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki baba evine getirildi. 3 ay önce Mehtap Mercimek ile evlenen şehit polisin tabutunu gören yakınları sinir krizi geçirirdi. Helallik alınmasının ardından Mercimek’in cenazesi Kümeevleri Mahallesi’ndeki TOKİ Camii’ne götürüldü. Burada yapılan törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Mercimek’in cenazesi Kümeevleri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
Şehit polis Şeyhmus Karakut için memleketi Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Tören sırasında kadınlar sık sık Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Enzile karakurt da Kürtçe ’Damat Şeyhmus’ diye bağırdı. Şehidin kızkardeşi Şehriban Karakut, “Ağabeyim biz okuyalım diye polis oldu” diyerek sinir krizi geçirdi. Şehit polis memuru Şeyhmus Karakut’un önce İstanbul’a atandığı, ancak kendi isteğiyle atamayı değiştirip ailesine daha yakın olabilmek için Bingöl’ü seçtiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yüksek okul kazanmıştı
Şehit Osman Küçükdillan memleketi Konya’da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Küçükdillan’ın 3 yıl önce girdiği üniversite sınavında sağlık meslek yüksekokulunu kazanmasına rağmen, aynı yıl girdiği polislik sınavını da kazandığını, polis olmayı çok istediğinden sağlık memurluğunu tercih etmediği öğrenildi. Osman Küçükdillan’ın, ilk olarak Kayseri’de görev yaptığı, 3 ay önce de Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne tayin olduğu belirtildi.

‘Siz dağdan indirdiniz’
Şehit Ümit Yıldırım’ın cenazesi uçakla Trabzon Havalimanı’na getirilirken elinde Türk bayrağı taşıyan, yakasında da şehit polisin fotoğrafı bulunan Nurten Yetimoğlu adlı kadın, “Siz aldınız, dağdan indirdiniz bunları. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız” diye bağırdı, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Şehit yakınlarının da tepki gösterip tokatladığı kadın, baygınlık geçirdi ve polisler tarafından uzaklaştırıldı. Yıldırım’ın cenazesi Araklı’da kılınan namazın ardından Türkeli köyünde toprağa verildi.

‘Neden öldürüldüler?’
Şehit Gökhan Kuzu için Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesind düzenlenen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Milletvekili Öznur Çalık’ın teselli etmeye çalıştığı şehit annesi Sevli Kuzu, “Vatan sağolsun” dedikten, polislerin neden öldürüldüğünü sordu. Şehit Kuzu, Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesinde toprağa verildi.