Gündem Erdoğan G20 Liderler Zirvesi için Hindistan’da

Erdoğan G20 Liderler Zirvesi için Hindistan’da

09.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Ankara’dan Hindistan’a gitti.

Erdoğan G20 Liderler Zirvesi için Hindistan’da

ANKARA Milliyet - Erdoğan’ı, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ve yetkililer uğurladı. Erdoğan’a Hindistan seyahatinde, eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve bazı yetkililer eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla 9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yapılacak G20 Liderler Zirvesi’nde iklim değişikliğiyle mücadeleye ilişkin hususları muhataplarıyla paylaşacak. Erdoğan, zirve kapsamında liderlerle baş başa görüşmeler de gerçekleştirecek.

Japonya Başbakanı’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi sebebiyle geldiği Hindistanın başkenti Yeni Delhi’de Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile Zafer Çubukçu da hazır bulundu.