Gündem Felix’in Türk rakipleri

Felix’in Türk rakipleri

21.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avusturyalı hava dalışçısı Felix Baumgartner’ın 2012’de 39 kilometre yükseklikten dünyaya yaptığı atlayışla elde ettiği rekoru kırmak için iki emekli astsubay harekete geçti.

Felix’in Türk  rakipleri

Felix’in rekorunu kıracağına inanan Muhiddin Şahin eski bir bordo bereli. Görevi sırasında iki kez yaralanan Şahin, Cesaret ve Feragat madalyası, Devlet Hizmet Övünç Madalyası ve Harekât Şerit Rozeti sahibi. Şahin’e bordo bereli Astsubay arkadaşı Mehmet Özaydın da yedek paraşütçü olarak destek verecek.

Haberin Devamı

Atlayış için en az 500 kez deneme yapılması gerekiyor. Proje direktörü Joe Kittinger ve teknik direktör Art Thompson gibi iki önemli isimle irtibatta olduğunu söyleyen Şahin, “İstanbul’un 3. havalimanının açılışı olan 29 Ekim 2017’de bu rekoru ülkemize getirmek istiyoruz” dedi.

Felix’in Türk  rakipleri


Şahin “Başarımız Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki özel birliklerin olacak” diye konuştu.

Uzaya çıkacak ilk Türk

Balonla 3 saatte 45 km yükseğe çıkılacak. 980 km hızla başlayan düşüş, 34 saniye sonra ses hızını aşarak bin 350 km hıza ulaşacak. 37 km’yi serbest düşüşle 4 dakika 40 saniyede tamamlayan atlayıcı 9 dakika 18 saniye havada kalacak. Böylece 6 dünya rekoru kırıp uzaya çıkan ilk Türk olunacak.