Gündem Deprem sonrası firari ölüm müteahhitleri

Deprem sonrası firari ölüm müteahhitleri

06.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremde binlerce kişiye mezar olan binaların bazılarının, sonradan kolonunun kesildiği, bazılarının yönetmeliğe uygun yapılmadığı, bazılarında malzeme çalındığı, bazılarının imar affından yararlandığı tespit edildi.

Deprem sonrası firari ölüm müteahhitleri

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - İhmaller binlerce ölüme neden oldu ama bu ihmallerin failleri 13 aydır ortada yok Antakya’da inşa ettiği her 4 binadan biri yıkılan Özburak İnşaat’ın sahipleri Hikmet Günsay ve ailesi depremden hemen sonra kaçtı. 106 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’daki Farklı Yaşam Rende Sitesi’nin müteahhidi Fevzi Yılmaz, Adana’daki 40 kişiye mezar olan 16 katlı Sami Bey Apartmanı’nın müteahhitleri Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik kayıplara karışanlar arasında.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesindeki Palmiye Sitesi de deprem felaketinde yıkıldı. 6 bloklu sitenin 3 bloğu yerle bir oldu. Bu sitenin müteahhidi Ali Babaoğlu ise firari. Diğer yandan, Kahramanmaraş’ta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı ile ilgili davada binada perde betonun yapıldıktan sonra kesildiği belirtildi. Asli kusurlu olarak gösterilen ve taksirle ölüme neden olma suçundan yakalama kararı çıkartılan pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu (57) ile Mustafa Pekel (51) firari sanıklar arasında yer alıyor.