Gündem 'Gazze’ye her türlü yardımı yapacağız'

'Gazze’ye her türlü yardımı yapacağız'

01.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu toplantısında gündemi değerlendirdi. Konuşmasında 31 Ekim 2007’de yaşamını yitiren Erdal İnönü’yü de anan Kılıçdaroğlu, “Esprileriyle siyasete renk katan dolayısıyla hepimizin hafızasında yer alan saygıdeğer bir politikacıydı, bilim insanıydı. Onu rahmetle anıyoruz” dedi.

Gazze’ye her türlü yardımı yapacağız

ANKARA Milliyet  - CHP lideri özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

ATALAY TEPKİSİ: Milletvekili seçiliyor Can Atalay hâlâ içeride. Yargıtay, açık söylüyorum AYM’nin daha önce emsal kararları olmasına karşı talimatla karar aldı. Bir parlamento düşünün kendi milletvekiline sahip çıkmakta acze düşmüş. Acze düşmüş bir TBMM Başkanı. Sen başkansın ya, bu milletvekili, yasama organının bir üyesi, üstelik komisyona seçildi. İnsan Hakları Komisyonu üyesinin ne işi var hapishanede? Suç işliyorlar. 

FİLİSTİN MİTİNGİ: Filistin’de kan akıyor. Beyefendi miting yapıyor. Ya sen muhalefet değilsin ki miting yapacaksın. Sen iktidarsın. Senin ne işin var mitingde? İktidarı bize devret Filistin sorunu nasıl çözülürmüş göreceksin o zaman sen. Neydi bizim projemizin adı, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız dedik. 

Haberin Devamı

GAZZE’YE YARDIM: Namık Bey’e söyledim, milletvekilimiz. Gazze’ye yardım için belediye başkanlarımız hazır dedim. Her türlü yardımı yapacağız. Gazze’de yaşayan Filistinlilere. Belediye başkanlıklarımız hazır olsunlar. Filistin Büyükelçiliği ve Mısır Büyükelçiliği ile görüşeceğiz. 

GİDECEKSİN: 2 Eylül 2011, Erdoğan konuşuyor. ‘Gazze’ye gideceğim’. Gitti mi, yok. Tarih 2013, ‘Nisan’da Gazze’ye gideceğim’. O diyor. Gitmiyor. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ediyorsun. Gideceğim diyorsan gideceksin kardeşim. Bedeli ne olursa olsun gideceksin.  

CHP KURULTAYI: Birlikte bayram havası içinde bir kurultay yapacağız.