Gündem GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi nereden yapılıyor?

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi nereden yapılıyor?

27.10.2016 - 08:56 | Son Güncellenme:

İnternetten sabıka kaydı belgesi alınabilmesini sağlayacak online GBT sorgulama hizmeti bulunuyor. E-Devlet üzerinden kullanılabilen GBT sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar sabıka kaydı belgesini internetten alabiliyor. Online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınan sabıka kaydı belgesinin yasal geçerliliği bulunuyor.

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi nereden yapılıyor

Teknolojinin büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl dünyasında artık insanlar günlük yaşamlarının her alanındaki işlemlerini gerçekleştirebilmek veya ihtiyaçlarını karşılayabilmek için internet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Bu şekilde günlük yaşamın her noktasında aktif şekilde kullanılmakta olan internet hizmetleri günümüzde kamu alanında da kendisini etkin bir şekilde gösteriyor. Modern yüzyıl teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısı aktif şekilde kullanılırken Adalet Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde online sabıka kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde sadece bir gün içerisinde sadece sabıka kaydı belgesi alımı amacı ile Adalet Bakanlığı’nın ilgili devlet birimlerine 10 bine yakın sabıka kaydı sorgulama talebi başvurusu geliyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Adalet Bakanlığı hizmetlerinde çok önemli bir ağırlaşmaya yol açıyor ki bu durumun en önemli etkeni kesinlikle sabıka kaydı sorgulama işlemi için kuruma yapılan bir gün içerisinde on binlerce başvurunun yaratmış olduğu youn iş yüküdür. Son yıllarda Adalet Bakanlığı’ndan sabıka kaydı belgesi alımı için yapılan bu başvuruların artık internet ortamı üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilerek, vatandaşların sabıka kaydı belgesi alımlarını çok daha modern standartlarda gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan ve Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan her bir dijital kamu hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemini sabıka kaydı sorgulama işlemi için kullanabilmekte olan vatandaşlar, portalın e-hizmetler kategorisi altında yer alan Adalet Bakanlığı’na ait ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Online sabıka kaydı sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan e-Devlet sistemi üzerinden bu işlemin gerçekleştirilerek, sabıka kaydı belgesi çıktısının alınabilmesi için öncelikli olarak vatandaşların e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Bu çerçevede de internet ortamında bulunan e-Devlet Kapısı ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ gibi 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisi kullanılarak sisteme giriş yapılabiliyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar GBT sorgulama işlemleri için Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisinde yer alan ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranını kullanabiliyor. E-Devlet üzerinde 7 gün 24 saat gerçekleştirilebilmekte olan GBT sorgulama işlemi ile alınan sabıka kaydı belgesi iş başvuruları ve pek çok bankacılık işleminde yasal geçerliliği olacak şekilde kullanılabiliyor.

Yazarlar