Gündem GBT sabıka kaydı sorgulamalarını şifresiz şekilde yapmak mümkün mü?

GBT sabıka kaydı sorgulamalarını şifresiz şekilde yapmak mümkün mü?

11.10.2016 - 09:03 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemlerini internete taşıyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile en güncel sabıka kaydı belgesinin çıktısı alınabiliyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınan sabıka kaydı belgesi çıktısı resmi işlemlerde kullanılabiliyor.

GBT sabıka kaydı sorgulamalarını şifresiz şekilde yapmak mümkün mü

Adalet Bakanlığı artık vatandaşların sabıka kaydı belgesini internetten alabilmesini sağlıyor. Online sabıka kaydı sorgulama hizmet uygulaması tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. Türkiye’de hızla gelişen teknolojinin etkileri yaşamın her alanında kendisini gösteriyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar çerçevesinde insanların nerede olursa olsun internet ortamına kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması dijital platform üzerinde sunulan hizmetlerin oldukça geniş bir kapsama ulaşmasını sağlıyor.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmetlerin vatandaşlara sağlamakta olduğu önemli işlem kolaylıkları ve yeni nesil fırsatlar nedeni ile oldukça yoğun şekilde kullanılması kamu kurum ve kuruluşları tarafından da vatandaşlara sunulan dijital hizmetlerde son derece etkin bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşları arasında internet hizmetlerini aktif şekilde kullanarak vatandaşlara internette kamu hizmetleri ulaştıran başlıda kurumlar arasında yer alan Adalet Bakanlığı tarafından vatandaşın sabıka kaydı belgesi alımlarına yönelik olarak online sabıka kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor.

Günümüzde vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece kolay ve güvenli bir şekilde güncel adli sicil bilgilerinin yer almakta olduğu sabıka kaydı belgesini alabilecekleri sabıka kaydı sorgulama işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. 21.yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların yaşamlarının pek çok alanındaki işlemi konusunda gereksinim duyabildiği başlıca belgeler arasında yer alan sabıka kaydı belgesinin internet ortamı üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde alınabilmesine yardımcı olan online sabıka kaydı sorgulama hizmet uygulaması son dönemlerde oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde Adalet Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Devlet sabıka kaydı sorgulama hizmet ekranı vatandaşlara bu alanda çok önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan ve her bir sanal kamu hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte vatandaşlar pek çok iş başvuru ve çeşitli bankacılık işlemleri gibi işlemlerinde kullanabileceği ve yasal geçerliliği bulunan sabıka kaydı belgesinin çıktısını alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüzde vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan online sabıka kaydı belgesi sorgulama hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde Adalet Bakanlığı tarafından hizmete açılan GBT sorgulama hizmeti bulunuyor. Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet portalı sistemi üzerinde yer alan ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından GBT sorgulama işlemi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği gibi vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Yazarlar