Gündem GBT sorgulamaları ile yargıtay dosya sorgulama işlemi

GBT sorgulamaları ile yargıtay dosya sorgulama işlemi

12.11.2016 - 10:15 | Son Güncellenme:

Adli hizmetlerde meydana gelen yoğun nedeni ile Adalet Bakanlığı GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemini artık internet ortamına taşıdı. Adalet Bakanlığı tarafından internet üzerinde GBT-sabıka kaydı sorgulama işlem hizmeti e-Devlet Kapısı aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılıyor. Vatandaş da 7 gün 24 saat E-Devlet Kapısı üzerinden güvenle sabıka kaydı belgesi çıktısını online GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alabiliyor.

GBT sorgulamaları ile yargıtay dosya sorgulama işlemi

Türkiye’de son yıllarda hızla popülerleşen ve toplumun önemli bir kesimi tarafından kullanılmaya başlanan internet altyapısı kamu hizmetleri alanında da etkin şekilde ön plana çıkıyor. Bu çerçevede de Adalet Bakanlığı tarafından da internet ortamı üzerinde hizmete açılan online GBT sorgulama hizmet uygulaması ön plana çıkıyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji insanların bireysel yaşantıları içerisinde var olan tüm gereksinimleri ve istekleri yönünden çok önemli çözümler ve fırsatlar sunuyor. Bu durum dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de özellikle 2000’li yılların ortalarından itibaren vatandaşlar tarafından internet altyapısının ve dolayısı ile de yeni nesil teknolojiye sahip akıllı mobil cihazlarının oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına neden oluyor.

Haberin Devamı


GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde teknoloji markalarının tüketiciye sunmakta olduğu akıllı mobil cihazlar, tüketicinin yaşamının her saniyesinde internete erişim sağlayabilmesine ve çevrimiçi kalabilmesine olanak sağlıyor. Bu yüzden de günümüzde insanların yaşamları içerisinde karşı karşıya kaldığı tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile internet ortamı üzerinde kendisine sunulan dijital hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Reel işlem kanallarına göre vatandaşın daha kolay ve daha hızlı şekilde işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile günümüz Türkiye’sinde her bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından internet teknolojileri aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Bu durum Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan adli hizmetler yönünden de geçerli olduğundan, son dönemlerde vatandaşlar internette sabıka kaydı sorgulama gibi çok sayıdaki adli işlemini ve bilgi sorgulamasını son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansını yakalıyor.

İnternet üzerinde yer alan ve Türkiye’deki her bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından vatandaşın hizmetine açılan dijital kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan Başbakanlığın sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde Adalet Bakanlığı’nın GBT sorgulama hizmeti de bulunuyor. Aslında 2000’li yılların ortalarından itibaren kamu hizmetleri alanında internetin popülerleşmesi ile hizmete açılan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde çok uzun süredir vatandaşlar tarafından sabıka kaydı sorgulama hizmetinin de Adalet Bakanlığı tarafından açılması konusunda yoğun bir talebi ve bekleyişi vardı.

Adalet Bakanlığı vatandaşın iş başvurularından, pek çok bankacılık işlemine kadar resmi işleminde kullanmak durumunda kaldığı başlıca evraklardan birsi olan sabıka kaydı belgesini modern yüzyıl şartlarına uygun şekilde artık internet ortamı üzerinden de alabilmesini sağlamak amacı ile online sabıka kaydı sorgulama hizmetini sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde hizmete açtı. Vatandaşlar günümüzde internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden 7 gün 24 saat online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile sabıka kaydı belgesinin çıktısını alabiliyor. Ancak güvenli işlem anlayışının yer aldığı e-Devlet sisteminde yapılacak tüm kamu işlemlerinde olduğu gibi online GBT sorgulama işlemi sırasında da vatandaşlar tarafından e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor.