Gündem Genelkurmay’dan o gece 3 mesaj geldi

Genelkurmay’dan o gece 3 mesaj geldi

08.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Albay Ümit Bak ifadesinde, “o gece Aksakallı’nın yerine Terzi’nin atandığı, tedbirlerin arttırılması ve gece 03’ten itibaren sıkı yönetim ilan edileceği mesajları geldi” dedi

Genelkurmay’dan  o gece 3 mesaj geldi

15 Temmuz’da ÖKK’da yaşananlarla ilgili davanın sanıklarından Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) eski Harekat Şube Müdürü Albay Ümit Bak ifade verdi. ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı’nın 15 Temmuz günü ÖKK’yı teslim almaya gelen Tuğgeneral Semih Terzi’nin FETÖ’cü olduğunu önceden bildiğini söylediğini aktaran Bak, “Aksakallı önce bizim ölüm emrimizi veriyor, sonra da Ömer Halisdemir’e ‘öldür’ emrini veriyor. Terzi ile Diyarbakır’dan gelen TİM’deki Mihrali Atmaca bizi öldürmeye geliyor, Nedim Şahin içeri girince onu öldürüyorlar” dedi. “Bir oyun ve senaryo oynandı biz de parçası haline getirildik” iddiasında bulunan Bak, “Semih Terzi’nin gelişine engel olunmadı, Terzi öldü. Onu vuran Halisdemir şehit edildi. Semih Terzi çok şey biliyordu, ölmesi gerekiyordu, öldü” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki ÖKK’yı ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 69 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar, avukatları, darbe gecesi ÖKK’de yaralanan Astsubay İsmail Oğuz ile müşteki avukatları katıldı. Mahkeme heyetine Fahrettin Yıldız’ın başkanlık ettiği duruşmada, ÖKK’da darbeci Semih Terzi’nin emirlerini uygulayan eski Kurmay Albay Ümit Bak savunmasını yaptı. 15 Temmuz’da ÖKK’da Harekat Şube Müdürü olarak görevli olduğunu belirten Bak, sırasıyla emniyet tedbirlerinin en yüksek seviyeye çıkarılması, ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı’nın yerine Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’nin atandığı ve gece saat 03.00’ten itibaren sıkıyönetim ilan edileceğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan üç mesaj geldiğini söyledi.
‘Krize gidiyoruz’
Aksakallı ve Terzi ile görüşmeler yaptığını anlatan Bak, Terzi’nin ÖKK’ya vekâlet edeceği emrini söylediği Aksakallı’nın kendisini “Seni öldürtürüm” diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Aksakallı’ya, “Ben artık senden emir almayacağım” demediğini öne süren Bak, Aksakallı ile gece boyu irtibatının bittiğini söyledi. Bak, “Emniyet tedbirleri alındı, personelde ve bende şaşkınlık, kararsızlık oluştu. Tam bir krize doğru gidiyoruz. Günün sonunda bana hesap sorulduğu zaman, ‘elimde yazılı emir var ona göre davrandım’ derim diye düşündüm” diye konuştu. Bak, nizamiyeden kimsenin içeri alınmadığını, bu yaşananları Terzi alaya inip kendisi derdest edilene kadar takip ettiğini ifade etti.
9 tahliye
Mahkeme, darbe gecesi ÖKK nizamiye bölgesinde görevli sanıklar Fahri Ersoy, Hüseyin Uludağ, Kadir Aslan, Mehmet Yaşar Çelik, Mustafa Sarıboğa, Ökkeş Dursun Öztürk, Şükrü Bülbül ve Umut Coşkun
ile kamera bölgesinde görevli Cem Sinan Yenal’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanık avukatlarının Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın dinlenmesi talebini de reddetti.

Bülent Arınç’ın müdahillik talebi reddedildi

2009’da Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki iki kozmik odada günlerce süren aramaların sonunda “suikast” ihbarının sahte çıktığı, devlet sırlarının ise ifşa edildiği “Kozmik Oda” soruşturmasında görevli hâkim ve savcıların yargılandığı davada, suikaste uğrayacağı öne sürülen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın müdahillik talebi kabul edilmedi. Başkentte FETÖ’ye yönelik soruşturmada, örgütün üniversite öğrencilerinden sorumlu, “yurt abisi” Fatih S. tutuklandı.

Haberin Devamı