Gündem Grup toplantısını çadırda yapacak

Grup toplantısını çadırda yapacak

14.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçime kadar her salı farklı bir ilde vatandaşlarla grup toplantısı yapacağını ilan eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk toplantısını bugün Hatay’da gerçekleştirecek.

Grup toplantısını çadırda yapacak

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da bugün çadırda grup toplantısını yapacak. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesinin ardından TBMM’de bundan sonra grup toplantısı yapmayacağını açıklamış, grup kürsüsüne veda etmişti. Seçime kadar TBMM yerine her salı farklı bir ilde vatandaşlar, çiftçi ve esnafla grup toplantısı yapacağını ilan eden Kılıçdaroğlu, bu çerçevede ilk toplantısını bugün Hatay’da gerçekleştirecek. Hatay EXPO’da çadırda saat 13.30’da vatandaşlarla bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu kamuoyuna buradan seslenecek. Toplantıya Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye milletvekilleri ile Hatay’da görevli olan milletvekilleri de katılacak. Kılıçdaroğlu bu toplantılarını “Millet Buluşması” adı altında yapacak.

Haberin Devamı

‘Milletle buluşacak’

CHP grup başkanvekillerinin imzasıyla vekillere gönderilen yazıda, bu hafta Meclis’te bir grup toplantısı yapılmayacağı belirtilerek, “Genel Başkanımız, salı günü saat 13.30’da Hatay’da depremzedelerle buluşacaktır. O toplantı alışılagelmiş grup toplantısı formatında olmayacaktır. Genel Başkanımız, artık salı günleri milletin vekilleri değil milletin kendisiyle buluşacaktır. Bu toplantıya milletvekili olarak Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye milletvekillerimiz ile o gün Hatay’da görevli olan milletvekillerimiz katılacaktır. Grubumuzun diğer üyeleri kendilerine verilmiş olan diğer görevleri yerine getirecekler ve Meclis çalışmalarına katılacaklardır” denildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Hatay’da; Narlıca, Kırıkhan’a gidecek, Hassa’da çadırkenti ziyaret edecek, depremzede vatandaşlarla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun yol üzerindeki bazı köylere de uğraması ve depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu salı toplantılarını Hatay’ın ardından Trabzon ve Konya ile sürdürecek.

‘CHP öz evlatlarına elini uzatmalı’

Grup toplantısını çadırda yapacak

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığına destek istemek için partilerin kapısını çalacak. Kılıçdaroğlu’nun çıkacağı destek turu öncesinde CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı Milliyet’e konuştu: “Kendisiyle ideolojik olarak taban tabana zıt olan Saadet Partisi’yle, taban tabana zıt olan İYİ Parti’yle ve DEVA’yla bir araya gelebilen CHP, yine HDP’ye elini uzatmaya çalışan CHP, kendi öz evlatlarına elini uzatmalıdır. Bunun içerisinde Memleket Partisi de vardır, DSP de vardır. Eğer CHP bunu en üst düzeyde yapmaz ise eksik yapmış olur. Önce ortanın solundaki partilerle hemen el ele tutuşmalıdır, Türkiye İşçi Partisi dahil, HDP dahil. HDP’nin içinde bulunduğu ittifak dahil. Hepsiyle istişare etmelidir. Bu masaya davet değil, çünkü masaya davet etmek için diğer beş partinin onayı olması lazım. Bir cumhurbaşkanı adayı olarak herkesin kapısını çalmalıdır. HDP’ye nasıl gidiyorsa Memleket Partisi’ne de gitmelidir. AK Parti’nin HÜDA PAR gibi bir partiyle ittifak kurduğu bir ortamda işin vahim olduğunu herkes görüyor. O yüzden kimse Memleket Partisi’yle görüşmem, Türkiye Değişim Partisi’yle görüşmem ya da şununla bununla görüşmem dememelidir.”

Haberin Devamı

‘Kılıçdaroğlu, kaybedilen her şeyi yerine koyacak’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da depremzedelerden helallik istemesini hatırlattı. Öztrak, “Sorumluluğunuzun gereğini yerine getirmeden, istifa etmeden, aziz milletimizle nasıl helalleşeceksiniz Sayın Erdoğan? Haksızlığa uğrayana hakkını vermeden helalleşme olmaz.. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu depremde kaybedilen ne varsa, vatandaşlarımızın parmağındaki alyansa kadar, her şeyi yerine koyacak” dedi.

Öte yandan CHP’de milletvekili aday adaylarını belirlemek için sekiz kişilik komisyon kuruldu. Komisyonda Muharrem Erkek, Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan ve Engin Özkoç yer alıyor. -ANKARA Milliyet