Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama Ekranından Öğrenebilirsiniz

GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama Ekranından Öğrenebilirsiniz

06.06.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama Ekranından Öğrenebilirsiniz

Dijital teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde sigorta mükelleflerine yönelik olarak internet kolaylığı getiriliyor. Özellikle de Türkiye’de kamu kurumları arasında en geniş online hizmet ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulamasında SGK borç sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde yapılabiliyor. Sigorta mükelleflerinin son derece pratik olmasına karşın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerdeki kurum binalarında var olan yoğunluk dolayısı ile oldukça uzun saatler sürebilen işlem trafiği ile boğuşmaları bu online hizmet uygulaması ile birlikte sona eriyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde yaşamın her alanında önemli avantajlar sunan internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde de aktif olarak kamu kurumlarınca kullanılmaya başlanması çok daha hızlı, çok daha kaliteli ve çok daha çağdaş kamu hizmetlerinin vatandaşlara sunulabilmesi sağlanabiliyor. Bu kapsamda Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarını yakalayabilmesini amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu dijital dünyada en geniş online hizmet ağına sahip olan devlet kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulamasında son derece pratik bir şekilde güncel borç durumunu öğrenebilme imkanı sunan SGK borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. SSK, Bağkur ve Genel Sağlık Sigortası borç durumunu tüm ayrıntıları ile birlikte internetten öğrenebilme imkanı sunan web tahsilat uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni bir güvenlik standardı getirildi.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni çalışması ile birlikte vatandaşın SGK borç sorgulama işlemlerini web tahsilat uygulamasında yapabilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Özellikle de vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayabilme amacı taşıyan bu yeni çalışma ile birlikte vatandaşın e-Devlet sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet sistemi girişinin ardından vatandaş yeniden web tahsilat uygulaması sorgulama ekranına yönlendiriliyor.

Bu ekranda SSK borç sorgulama işlemi için işverenlerin sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’, sorgu tipi kısmında yapacakları sorgulama tipini seçmeleri ve T.C. kimlik numarası bilgisini girmeleri gerekiyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinde ise BAĞ-KUR’ lunun öncelikle sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ ve sorgu tipi kısmında yapacakları sorgulama tipini seçmeleri gerekiyor. Daha sonra BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için BAĞ-KUR sicil numaralarını girmeleri gerekiyor. Böylelikle BAĞ-KUR borcunun bulunup bulunmadığını ve olan borçlarının ayrıntılarını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmayan ve yaptırmasına karşın ödemesi gereken GSS prim ödemesini gerçekleştirmeyen vatandaşlarda web tahsilat uygulamasında GSS borç sorgulama işlemlerini yapabiliyor. GSS borç sorgulama işlemleri için vatandaşın sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçmeleri ve güvenlik kodu ile T.C. kimlik numaralarını girmeleri gerekiyor.