Gündem Güçlü ülke, güçlü eğitim ve hukuk sistemiyle olur

Güçlü ülke, güçlü eğitim ve hukuk sistemiyle olur

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçilmesi halinde önceliğinin eğitim olacağını belirten Postalcı “Tarihe bakın, çok önemli ülkeler vardır, girdikleri her savaşı kaybetmişlerdir ancak güçlü eğitim ve hukuk sistemlerine sahip oldukları için güçlerini korumuşlardır” dedi

Güçlü ülke, güçlü eğitim ve hukuk sistemiyle olur

CHP Kahramanmaraş 2. sıra adayı Nilden Bayazıt Postalcı’nın hayatı ADB’de aldığı yüksek lisans eğitimi ile değişti. ABD’de Demokrat Parti’nin kampanya yöneticilerinden olan hocasıyla birlikte kampanya çalışmalarında yer alan Postalcı, Türkiye’ye döndüğünde de siyasete burada devam etti. Postalcı, milletvekili seçilmesi durumunda önceliğinin kadınlar ve eğitim olacağını söylüyor.

‘2 sistem güçlü olmalı’
Milletvekili seçilmeniz durumunda Meclis’te öncelikli olarak gündeme getirmek istediğiniz konu nedir?
Siyasette ana çalışma alanım kadın oldu. Geçtiğimiz Kasım ayında dünyanın en önemli kadın hakları aktivistlerinden eski Demokrat Parti milletvekili Profesör Marjorie Margolies’in katıldığı, “Siyaset arenasında kadın” konferansı düzenledim. Şu anda seçim bölgemdeki yaptığım saha çalışmalarım da kadın odaklı. Milletvekili olmam durumunda da kadınların güçlenmesi ile ilgili çalışmalarıma devam edeceğim.
Üniversitede ders veren bir eğitimci olarak Türkiye’deki eğitim sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir anneyle konuşuyordum; ard arda 3 çocuğu olduğunu ve son 3 senedir 3 kardeşin farklı sistemle liseye geçtiklerini anlattı. Eğitim ve hukuk sistemini oturtmadan, bu iki sistemi güçlü hale getirmeden güçlü bir ülke olamazsınız. Tarihe bakın, çok önemli ülkeler vardır, yüz yıllardır girdikleri her savaşı kaybetmişlerdir ancak güçlü eğitim ve hukuk sistemlerine sahip oldukları için güçlerini korumaya devam etmişlerdir. Bir anaokulu kurucusu olarak da en önemli çekincem din dersinin “Değerler eğitimi” adı altında anaokuluna indirilmek istenmesi.
Siyasal iletişimde uzman biri olarak, Türkiye’deki siyasilerin iletişim becerilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Siyasi konuşmalar her zaman ilgi alanımın içinde oldu. Hatta siyasi metinleri anlatan bir kitap hazırlığım vardı. Fakat şimdi kampanya nedeniyle ara verdim. Bu konuda tarafsız olarak baktığımda özellikle partimizde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok iyi konuşmacı olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Nilden Bayazıt Postalcı kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Nilden Bayazıt Postalcı, 2003-2005 yılları arasında Japon asıllı ünlü İngiliz yazar Kazuo Ishiguro’nun kitaplarının çevirilerini yaptı. Ardından yüksek lisans için ABD’ye giden Postalcı Emerson College’da iletişim alanında eğitim aldı. Burada aldığı “siyasal iletişim” dersi Postalcı’nın siyasete yönelmesine neden oldu. Dersi veren akademisyenin ABD’de Demokrat Parti’nin kampanya yöneticilerinden olması nedeniyle burada kampanya çalışmalarında bulunan Postalcı, Türkiye’ye döndüğünde bu alanda üniversitelerde ders verdi. 2008 yılında CHP’den aktif olarak siyasete atılan Postalcı, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.