Gündem Güzin Abla Murakami

Güzin Abla Murakami

23.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

20. yüzyılın en önemli yazarlarından Murakami, ‘Murakami’nin Yeri’ web sitesinde okurlarının ilginç sorularına cevap veriyor. Yazara ‘Kız arkadaşımın gaz sorunu var’ gibi sorular bile yazara soruluyor

Güzin Abla Murakami

Haruki Murakami, geçtiğimiz ocak ayında açılan web sitesi ‘Murakami’nin Yeri’nde hayranlarından gelen soruları yanıtlamaya başlamıştı. Yazarın yanıtlarından derlenen 8 adet e-kitap ise en çok satanlar listesinin üst sıralarında.

Haberin Devamı

‘Murakami’nin Yeri’nde, yazara yöneltilen 37 bin 465 sorudan 3 bin 716 tanesi yanıt buldu. Yazarın yayıncısı Shinchosha’nın açıklamasına göre yanıtların tamamı sekiz ciltlik bir kitaba denk geliyor. Bu nedenle tüm yanıtlardan oluşturulmuş versiyonun e-kitap olarak yayımlanmasına karar verildi. ‘Murakami’nin Yeri’nin kısa vadede İngilizce olarak yayımlanması düşünülmüyor.

‘Murakami’nin Yeri’nde yazar, sorulara içtenlikle yanıt vermiş. Mesela bir okuru, kız arkadaşının geğirmesinin önüne nasıl geçebileceğini sorduğunda Murakami’nin yanıtı şöyle olmuş: “Gaz çıkarmasından daha iyidir. En azından kokusuz bir ses duymuş oluyorsunuz.”