Gündem Hamza Dağ: Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum

Hamza Dağ: Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum

20.03.2024 - 19:29 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, "Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum. İzmir'deki programlarında ya da TV ve gazetelere en son verdiği demeçlerde bizimle ilgili bazı sözlü ifadeleri olmuş. Bir genel başkanın İzmir'deki bir aday hakkında bu kadar konuşmasını çok manidar buluyorum. Konuşmakla da yetinmiyor milyonlarca hemşerilerimize mesaj atarak şahsımızla ilgili alakasız ifadelerde bulunuyor. Şunu net bir şekilde ifade edeyim; Özel, korkunun ecele faydası yok" dedi.

Hamza Dağ: Özgür Özelin son derece panik halinde olduğunu görüyorum

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) iş birliğiyle düzenlenen 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Dağ, "Yatırım olmadan istihdamdan, istihdam olmadan üretimden, üretim olmadan ihracattan, dış satım olmadan da büyümeden bahsedemeyiz. İş dünyası olarak sizler yaptığınız yatırımla, istihdam ettiğiniz personelle, üretiminizle, uluslararası pazarlardaki faaliyetlerinizle şehrimize iktisadi alanda güç katıyorsunuz. Ülkemizi büyüten büyük ve güçlü Türkiye idealini taşıyanlarsınız. Bugün ülkemizin her başarılı alanında İzmir büyük bir paya sahip. Ülkemiz 2023 yılında 255 milyar dolar ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaşırken İzmir 23,8 milyar dolar ihracatla en fazla ihracat yapan 3'üncü şehri oldu. İzmir, tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden bir oldu. Bugün de limanıyla, havaalanıyla, hinterlandıyla, doğu ve batı arasındaki köprülerden birisidir. Bu imkan ve avantajlarının arasında eşsiz İzmir'imiz, tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle önemli bir potansiyele sahip. Birlikte çalışarak bu potansiyele hayat vereceğimizden sonuna kadar eminim. Önümüzdeki 5 yılda İzmir'imize yapacağımız çok kıymetli ve büyük işler olur. 31 Mart'ta bir karar vereceksiniz. Kalbiniz ve aklınız bu şehre kim daha iyi hizmet edecekse o noktada bir karar olacak. Ama destek konusundaki primimi 1 Nisan'dan sonra kullanmak istiyorum. Çünkü biz çok çalışmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hamza Dağ: Özgür Özelin son derece panik halinde olduğunu görüyorum

'ODA BAŞKANLARIMIZDAN DESTEK İSTİYORUM'

Şehirde çalışma yaparken kısa vadeli bazı rahatsızlıklar olacağını dile getiren Dağ, "Bazı karşı duruşlar olacak. O süreçlerde şehrin ekmeğini büyütmek noktasında hamle yapan bu kardeşinize özellikle oda başkanlarımızdan ve oda yönetimlerinden destek istediğimi ifade etmek istiyorum. Nasrettin Hoca gibi olmasın. Timur'un karşısına çıkıp arkaya baktığında kimse yoksa bu sefer ben de kaçar giderim. Ama öyle olmayacağını iyi biliyorum. Çünkü herkes her şeyin farkında. 5 yıl sonunda hem trafik sorunumuzu büyük oranda çözmüş, bitmese dahi kentsel yenilemeye bir yerinden başlamış, kentsel estetik noktasında önemli işler yapılmış bir konuma gelinmesini istiyoruz. Kentsel dönüşümü yapamadığımız yerlerde cephe yenilenmesi yapalım. Aralarına yeşillikler yapalım. Sektörlerin ihtiyaçlarını gayet iyi biliyoruz. Bir olay yaşadığınızda biri benim siyasi partimden de olmasa, o ilçe belediyesinde de işin hızlandırılması konusunda gerekli hassasiyeti sonuna kadar göstereceğim. İzmir'in potansiyelini harekete geçirdiğimizde bugün her çeyrekte açıklanmış olan büyümeyi 0.5 ile 1 puan daha yukarıya çıkacağından hiç şüphem yok. Onun için buraya hareket geçirdiğimizde ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını da biliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

'KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK'

Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte basit günlük siyasi tartışmalar içinde bulunmayacağız. Ama bir konuya temas etmek zaruriyet haline gelmiştir. Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum. İzmir'deki programlarında ya da TV ve gazetelere en son verdiği demeçlerde bizimle ilgili bazı sözlü ifadeleri olmuş. Bir genel başkanın İzmir'deki bir aday hakkında bu kadar konuşmasını çok manidar buluyorum. Konuşmakla da yetinmiyor milyonlarca hemşerilerimize mesaj atarak şahsımızla ilgili alakasız ifadelerde bulunuyor. Şunu net bir şekilde ifade edeyim; Özel, korkunun ecele faydası yok. Herhalde korkusu yakın geçmişte kazanmış olduğu genel başkan koltuğunu başka birine kaptırmak. Bunun yanında çantada keklik gördüğü İzmir'de durumun çok da iyi gitmediğinin farkındalar. Özel'e şunu söylemek istiyorum; bu şehre dayatma yapmayın. Bu şehir dayatmayı kabul etmez. Büyükşehir ve 30 ilçeyi 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla adaylaştırırsanız, bir İzmirli olarak buna sonuna kadar isyan ederim. 31 Mart'ta da İzmirlilerin bu isyanla omuz vereceğinden hiçbir şüphem yok."

Haberin Devamı

'KRONİKLEŞEN SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLANACAĞINA İNANIYORUZ'

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "'İkinci Kuşak Çevre Yolu'nun yapılması, kentin ana arterlerindeki trafik sıkışıklığını gidermek için çözüm bulunması, toplu taşımada otobüslerin payının azaltılması ve deniz ulaşımının geliştirilmesi oda olarak her platformda dile getirdiğimiz konular. Trafik akışının yoğun olduğu arterlerde otoparkların yer altına alınmasına yönelik geliştirdiğimiz projemizin hayata geçmesiyle birlikte kronikleşen bu sorunun çözümüne katkı sağlanacağına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'İZMİR, ÇOK ŞEY HAK EDİYOR'

İzmir'in, çok şey hak ettiğini ve istediğini dile getiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise "Seçimleri bir hizmet yarışı ve hizmet süresince yapılanları birer miras olarak görüyorum. İzmir'in sorunlarının ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm olduğunu söyleyebiliriz. Kentsel dönüşüm olması lazım. İzmir'de uzun süredir hareket etmeyen faylar mevcut. Karar almazsak ve geç kalırsak, özellikle okullar konusunda çok büyük endişelerim var. Çoğu tarihi yapı ve elden geçirilmesini doğru buluyorum" dedi.

'POTANSİYELİMİZİ TAM OLARAK KULLANAMIYORUZ'

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de "İzmir hepimizin en kıymetlisi ve bir çoğumuz bu güzel kentin henüz hak ettiği yerde olmadığına inanıyoruz. 'İzmir'de her şeyden var ama hiçbir şeyden tam yok' diye her zaman söylerim. Her alanda potansiyelimiz var ama hiçbir alanda potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz.