Gündem Hariciye’de kan değişimi sürüyor

Hariciye’de kan değişimi sürüyor

24.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı’nda kış döneminde yapılan atamalarla bakanlığın merkez teşkilatı ile yurt dışı temsilciliklerindeki önemli pozisyonlara yeni isimler getirildi.

Hariciye’de kan değişimi sürüyor

AYDIN HASAN Ankara -  Son 3 ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalar ile Dışişleri Bakanlığı bürokrasisinde önemli değişim yaşandı. Buna göre; Dışişleri’nin yeni bakan yardımcıları Büyükelçi Burak Akçapar, Mehmet Kemal Bozay ve Yasin Ekrem Serim olmuştu. BM, AB, NATO daimi temsilcilikleri; Atina, Tel Aviv, Lahey, Lefkoşa gibi merkezlere de yeni atamalar yapılmıştı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararname ile Türkiye’nin 7 ülkedeki temsilciliğinde görev yapacak isimler resmiyet kazandı. Londra Büyükelçiliği’ne Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da danışmanı olan Osman Koray Ertaş getirildi. İran Büyükelçiliği için Dışişleri bürokrasi dışından bir isim tercih edildi. Yeni Tahran Büyükelçisi, Fars Dili ve Edebiyatı uzmanı olan Profesör Hicabi Kırlangıç oldu. Gana Büyükelçilik görevini Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güngör, Angola’da halen Kazakistan’da büyükelçi olan Ufuk Ekici, Etiyopya’da Berk Baran, Portekiz'de Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Murat Karagöz, Kazakistan’da Mustafa Kapucu yürütecek.

Haberin Devamı

Eski elçiye yeni görev

Kuveyt Büyükelçisi iken geçen yıl merkeze alınan Ayşe Hilal Sayan Koytak, Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı.