Gündem Hatay benim şahsi meselem

Hatay benim şahsi meselem

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurultayın ardından ilk ziyaretini baba ocağı Manisa’ya yapan Özel, ikinci ziyaretini depremde yerle bir olan Hatay’a yaptı. Hatay’ın unutulduğunu belirten Özel, “Hatay’ı gündemden düşürmelerine izin vermeyeceğim” dedi.

Hatay benim şahsi meselem

SAMİM SELÇUK Hatay DHA  - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Hatay’ı ziyaret etti. Depremzedelerle bir araya gelen Özel, Hatay’ın sorunlarını gündemde tutacaklarının sözünü verdi. Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü hatırlatan Özel, “Hatay benim şahsi meselemdir. Bundan sonraki süreçte Hatay’da  yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

Özgür Özel, CHP Hatay İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından vatandaşlarla bir araya geldi. Depremin ardından ilk günden itibaren CHP’nin bölgede seferber olduğunu ifade eden Özel, “Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerimiz buraya geldi, nöbet tuttuk. Kendisi buraya defalarca geldi. Daha ilk günden Ekrem Başkanımız kırmızı yeleğini geçirdi, ekiplerinin başında Hatay’a sahip çıktı. Lütfü Başkan bu büyük acıya, travmaya rağmen görevinin başındaydı” dedi. 

‘Çok geç kalındı’ 

İlk günlerde büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandığını söyleyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “O süreçte tüm Türkiye’de geç kalındı ama Hatay’da çok geç kalındı. Şimdi enkazlar kalkıyor, 9 şehirde bitti, Hatay’da daha bitmedi. Bütün Türkiye’de söz verdikleri gibi 1 yılda evler yetişmeyecek ama Hatay’da durum kötü. 275 bin konut gerekiyor, 33 bininin ihalesi yapıldı, inşaata başlanan bunun çok daha azı. İhalesi yapılanların bitmeyeceği de ortada ama tut ki bitti, 1 sene sonunda 10 Hataylıdan 9’u yine sokakta… İl başkanım, ilçe başkanlarım dedi ki, Hatay’ı unuttular, gündemden düştü.” 

Haberin Devamı

‘Sözler tutulmalı’ 

Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü hatırlatan Özel, “Şu anda görevdeki genel başkan olarak ben de diyorum ki bundan sonra Hatay benim şahsi meselemdir. Hatay’ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim... Bundan sonraki süreçte Hatay için sesimizin duyulması, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz. Verilen sözleri tutmalılar. Seçime kadar idare edip seçimden sonra bu işin arkasından çekilmemeleri için takipçi olacağız” dedi. 

İBB Başkanı İmamoğlu da “Hatay’ın hiçbir anını kendimizden uzak görmeyeceğiz” dedi. Özel ve İmamoğlu, Dörtyol’daki Halk Buluşması’nın ardından Osmaniye’ye geçti. 

‘Cumhurbaşkanlığı sisteminin taklidi’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultaydan sonra yapılan ilk Parti Meclisi toplantısında Merkez Yönetim Kurulu ve yeni yönetim modelini açıkladı. Ancak bazı PM üyeleri, MYK’nın yeni modeline, “Bunu nasıl anlatacağız?” itirazında bulundu. Özel, cumartesi günü yapılan PM toplantısında “Parti Yönetimi Yapılanmasını” ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı. 24 üyeden oluşan MYK, “Gölge Kabine” ve “İdari Görevler” olmak üzere iki bölüme ayrıldı.
İtirazlar geldi

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre bazı PM üyeleri, MYK’nın yeni yapılanmasına ilişkin, şu itirazları yaptı: “Bunu anlatamazsınız. Birincisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşıyız, niye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini taklit ediyoruz? Biz bunu anlatamayız, nasıl anlatacağız... Bu MYK’da Kürt yok. Bu MYK’da Alevi de yok. Onları temsil eden insanlar da yok.”

Edinilen bilgiye göre Özel de, “Bu modele ben inanıyorum. Yeni bir model deniyoruz” yanıtını verdi.

Bu arada Gamze Taşcıer ile Suat Özçağdaş’ın gölge kabinedeki yerleri toplantı sırasında değişti. Edinilen bilgiye talep Özçağdaş’tan geldi. Özel de Taşcıer’i çağırarak uygun olup olmayacağını sordu. Taşcıer de kendisi için fark etmeyeceğini söyledi. Böylece Özçağdaş Milli Eğitim Bakanlığından, Taşcıer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.