Gündem Hava sıcaklığı artıyor ama... Meteoroloji'den uyarı geldi! Sabah ve gece saatlerine dikkat

Hava sıcaklığı artıyor ama... Meteoroloji'den uyarı geldi! Sabah ve gece saatlerine dikkat

25.02.2024 - 10:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Marmara, iç ve doğu kesim için sabah ve gece saatlerini işaret etti. Yeni haftada sıcaklıkların nasıl olacağı tek tek açıklandı ve yeni uyarılar peş peşe geldi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Hava sıcaklığı artıyor ama... Meteorolojiden uyarı geldi Sabah ve gece saatlerine dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı artıyor ama... Meteorolojiden uyarı geldi Sabah ve gece saatlerine dikkat

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 15

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu 20

Adana: Parçalı ve az bulutlu 22

Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu 21

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14

Trabzon: Parçalı bulutlu 13

Haberin Devamı

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 5

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 16

Hava sıcaklığı artıyor ama... Meteorolojiden uyarı geldi Sabah ve gece saatlerine dikkat

ARDAHAN EKSİ 18,6 DERECE İLE BUZ TUTTU

Ardahan'da etkili olan soğuk nedeniyle, ağaçlar kırağı ile kaplandı. Ardahan'da etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Bölgede gece sıfırın altında 23 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi en soğuk bölge oldu.

Hakan Şengül adlı vatandaş, "Ardahan’da halen havalar çok soğuk. Bugün 25 Şubat ve her yer donmuş durumda. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Hava sıcaklığı artıyor ama... Meteorolojiden uyarı geldi Sabah ve gece saatlerine dikkat

Termometreler Ardahan'da eksi 18,6, Çıldır'da 13,7, Posof'ta 9,1, Damal'da 17,6 ve Hanak'ta eksi 18,2 dereceyi gösterdi. Sibirya soğuklarının bundan sonra da devam edeceğini belirten uzmanlar, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğini açıkladı. Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.