Gündem HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma

HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma

01.06.2023 - 14:50 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması amacıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan Akdaş ailesi, jandarma ve emniyetin ikna çabası sonucu teslim olan oğulları Mehmet Akdaş (28) ile buluşturuldu. Böylece evlat nöbetindeyken çocuklarına kavuşan aile sayısı, 42'ye ulaştı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Komutanlığı İkna Süreci Uzmanlarınca (İSU) yapılan müşterek ikna çalışmaları sonucunda terör örgütü PKK’dan kaçarak Şırnak’ta Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 2 teröristten Mehmet Akdaş, Diyarbakır’da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailesiyle buluşturuldu. Akdaş, Diyarbakır Valiliği İçkale yerleşkesinde annesi Gülperi ve babası Esat Akdaş ile bir araya getirildi. 

Haberin Devamı

Annesi Gülperi Akdaş, oğluna sarılarak gözyaşı dökerken, Babası Esat Akdaş, "Devletimiz sağ olsun, çok mutluyuz. Başından beri oğlumuzu bize getirecekleri için devletimize güveniyorduk. Hepinizden Allah razı olsun, derdimiz kalmadı. 8 yıl olmuştu" dedi.

Mehmet Akdaş ile birlikte evlat nöbetinin 1368’inci gününde çocuklarına kavuşan aile sayısı, 42'ye ulaştı.

HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma

'8 YIL ÇOCUĞUMUZU TAKİP ETTİK VE ALDIK'

Terör örgütü PKK'dan kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olan oğulları Mehmet'e kavuşan Gülperi-Esat Akdaş çifti, HDP binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Esat Akdaş, "Allah'a çok şükür, çocuğumuza kavuştuk. Burada bekleyen aileler de umutlarını kesmesin. Bu kalleşlerin arkasında kim varsa; Allah onları kahretsin. Her zaman devletimizin yanındayız. 8 yıl çocuğumuzu takip ettik ve aldık. İnşallah herkes kavuşur. Devletimiz sağ olsun, var olsun" dedi. Gülperi Akdaş da "Bizim oğlumuz geldi. İnşallah onların çocukları da bir gün bizimkisi gibi gelir. Allah'ım kimseye bu derdi görmesin" diye konuştu.

Haberin Devamı

'HEPİMİZ UMUTLU VE SEVİNÇLİYİZ'

Bin 368 gündür HDP Diyarbakır binası önünde 15 yaşında kaçırılan oğlu Özkan için eylemini sürdüren Süleyman Aydın ise "Yaklaşık 4 yıldır evlat mücadelemizde 41 aile çocuğuna kavuşmuştu. Bugün de 42'nci evladımıza imza attık. Hepimiz umutlu ve sevinçliyiz. İnşallah darısı bizim evlatlarımızın başına olur. Evlat mücadelemiz burada kararlı bir şekilde devam edecektir. Burada HDP'yle mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Devletimiz de sonuna kadar terörle mücadele veriyor. Evlatlarımız bizi görüp, duyuyorsa gelip güvenlik güçlerimize teslim olsun. Hepimiz için büyük bir umut oldu. Çok sevinçliyiz. Ha onların çocuğu teslim oldu ha bizim çocuğumuz" dedi.