Gündem ‘Her genç zihin umudumuzdur’

‘Her genç zihin umudumuzdur’

20.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Her genç zihin, dili, dini, kültürü, ülkesi fark etmeksizin yarınlar için bizim umudumuzdur” dedi.

‘Her genç zihin umudumuzdur’

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Türkiye Mezunları Forumu İstanbul’da bir otelde dün başladı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, YTB Başkanı Abdullah Eren ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Haberin Devamı

60 farklı ülkeden hayatlarına dokundukları 200 mezunu, alanlarında uzman bireyler olarak ağırlamanın büyük bir gurur ve mutluluk verici olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, “Sizler dünyanın 184 ülkesine yayılmış, 150 bini aşkın üyesi olan büyük bir ailenin bireylerisiniz. Bu aile 30 ülkede 34 Türkiye Mezunları Derneği ile ortak kimliğini ortaya koymuş; 2013 yılından bugüne kadar 60 ülkede düzenlediğimiz 122 mezun buluşmasıyla, gönül bağlarının zamana yenilmediğini göstermiştir. Okul sıralarından başlayıp mezuniyet sonrasında atıldığınızın yeni hayat mücadeleniz boyunca, elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya devam ettik, ediyoruz... Bizi bilmekle, tanımakla, görmekle bir parça olsun söylenen yalanların, atılan iftiraların, yapılan çarpıtmaların farkına ulaşan her genç zihin, dili, dini, kültürü, ülkesi fark etmeksizin yarınlar için bizim umudumuzdu” diye konuştu.