Gündem Hristiyan öğrenci müslümanlıktan kalınca hatadan dönüldü

Hristiyan öğrenci müslümanlıktan kalınca hatadan dönüldü

02.07.2008 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

Hristiyan öğrenci müslümanlıktan kalınca hatadan dönüldü

HATAY’ın Altınözü İlçesi’nde Hıristiyan dinine mensup ilköğretim okulu öğrencisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nden kalmasıyla başlayan tartışma, okul idaresinin hatayı fark edip, bu öğrenciyi dersten geçirmesiyle son buldu.

Haberin Devamı

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Servet Kavukoğlu, dün şube binasında yaptığı toplantıda Altınözü’ndeki İnönü İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi M.Ç.’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sınıfta bırakılarak sınıf tekrarı yaptırılma karanının hoşgörü kenti Hatay’a ve Türkiye’ye yakışmadığını savunmuştu. Hıristiyan dinine mensup öğrenciye Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sınıf tekrarı yaptırılamayacağını belirten Kavukoğlu, “Eğitim ve Öğretim Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın 9.7.1990 gün ve 1 sayılı kararıyla, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Hıristiyan ve Musevi dinlerine mensup öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmaktadır. Bu karara karşın Hıristiyan bir öğrenciye Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sınıf tekrarı yaptırılması iyi niyetle bağdaştırılacak bir durum değildir” demişti.

Haberin Devamı

Bugün aynı konuda yine toplantı yapan Kavukoğlu, okul yönetiminin hatayı düzelttiğini duyurdu. Yaptıkları açıklama sonrası okul idaresinin hatayı düzelttiğini bildiren Eğitim-Sen Şube Başkanı, “Yaptığımız açıklamalar üzerine kamuoyu duyarlılığı oluşmuş ve okul idaresi yaptığı yanlışın farkına vararak hatasını düzeltme yoluna gitmiştir. Okul idaresi, öğretmenler kurulunu toplayarak öğrencinin velisinin itirazını değerlendirmiş ve öğrencinin bir üst sınıfa geçmesini kararlaştırmıştır. Eğitim-Sen olarak görevimizi yerine getirmiş ve yaratılan kamuoyu ile hatanın düzeltilmesi sağlanmıştır” dedi.

Yazarlar