Gündem İçişleri Bakanı Soylu: Kayyum belediyeler yaptık, turizm rekorları kırılıyor

İçişleri Bakanı Soylu: Kayyum belediyeler yaptık, turizm rekorları kırılıyor

09.05.2023 - 14:45 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, "Bu ülkede kayyum belediyeler yaptık. Hepiniz gittiğinde şahit oluyorsunuz. Bugün Mardin turizm rekorları kırıyor. Bugün Diyarbakır turizm rekorları kırıyor" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Kayyum belediyeler yaptık, turizm rekorları kırılıyor

Süleyman Soylu, Fatih'te Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı.

Haberin Devamı

"HEPİNİZ GİTTİĞİNDE ŞAHİT OLUYORSUNUZ"

Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin diyenler, Türkiye'ye ne getirmek istiyorlar, ne getirmek istemektedirler? Bu çok net ve açıktır Tayyip Erdoğan gitsin diyenler, bu ülkeye Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurmak istemektedirler. Tayyip Erdoğan gitsin isteyenler, çok açık söyleyeceğim, bu ülkede Apo ile Selo'nun serbest bırakılmasını istemektedirler. Tayyip Erdoğan gitsin diyenler, bu ülkede 15 Temmuz'u yapan FETÖ'nün tekrar Türkiye'nin devletine egemen olmasını yani dolayısıyla Amerika'nın egemen olmasını sağlamak istemektedirler. Tayyip Erdoğan gitsin diyenler, bu ülkede kayyum belediyeler yaptık. Hepiniz gittiğinde şahit oluyorsunuz. Bugün Mardin turizm rekorları kırıyor. Bugün Diyarbakır turizm rekorları kırıyor. Bugün Mardin'de organize sanayi sitelerinde, yatırımcılar sıra bekliyorlar. Diyarbakır'da yer yok, sıra bekliyorlar. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da şöyle bir tablo var. Doğu ve Güneydoğu'da son 6 yılda üniversitedeki öğrenci sayısı yüzde 99 arttı. Tıp fakültesi kazanan öğrencilerin sayısı yüzde 107 arttı. Son 6 yılda gelen turist sayısı yüzde 46.5 arttı ve bütün bunların yanı sıra organize sanayi sitesindeki işletmelerin sayısı yüzde 100'ün üzerinde arttı. Turizm gelişiyor, ticaret gelişiyor, esnaf gelişiyor, eğitim gelişiyor. Oraya giden doktor sayısı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya, yüzde 70 arttı. Giden öğretmen sayısı yüzde 31 arttı. Yani çocuklarımızın öğretmenleri var. Hastalarımızın, doktorları var. Orada açılan iş yerleri var. Oraya gelen turist sayısı var. Yani hayatiyetini buldu." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu: Kayyum belediyeler yaptık, turizm rekorları kırılıyor

Haberin Devamı

"BÜTÜN SENARYOLAR APAÇIK ORTADADIR"

Soylu, "Amerikan Başkanı çıkmış, aynen bunları söylüyor. 'Darbeyle değil, bu sefer seçimle bunu yapacağız.' diyor. Şimdi elbette ki seçimin kararına oy verecek değil. Seçimin kararını bu millet verecek ama milleti etkilemek üzere oluşturdukları bütün senaryolar apaçık ortadadır. Der Spiegel'den Fransız dergisine kadar, ardından The Economist'e kadar Tayyip Erdoğan'ı manşet yapıp ' Onu bir daha dünyada istemiyoruz' diyenler esas itibariyle Türkiye bizim jeostratejik bütün anlayışlarımızla örtüşmüyor, kendi planlarımıza göre Tayyip Erdoğan'ın gitmesi lazım diyenlere bu millet kendi planlarını ve milli menfaatlerinin cevabını vermelidir. Bu kadar açık ve nettir." dedi. Soylu'ya konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Soylu: Kayyum belediyeler yaptık, turizm rekorları kırılıyor

TOGG'UN POLİS VE JANDARMA ARAÇLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun programında Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilen polis ve jandarma araçları da dikkat çekti. Soylu'nun Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'ndaki konuşması sırasında etkinliğin düzenlendiği otelin önünde polis ve jandarmaya verilen TOGG araçları da vardı.

 

Yazarlar