Gündem İDO'nun internet sitesi kopyalandı, hesabından 2 bin 700 lira yerine 30 bin lira çekildi

İDO'nun internet sitesi kopyalandı, hesabından 2 bin 700 lira yerine 30 bin lira çekildi

31.08.2023 - 15:14 | Son Güncellenme:

Ailesiyle birlikte Avşa Adası’na gitmek isteyen Rıdvan Anık, İDO’nun sitesine girdiğine sanarak 5 bilet satın aldı. Site üzerinden aldığı bilet için kredi kartıyla 2 bin 700 lira ödeyen Anık, daha sonra kart bilgilerini incelediğinde kartından 30 bin lira çekildiğini fark etti. İDO’yu arayıp durumu soran Rıdvan Anık, İDO’nun sayfasının kopyalanmış olabileceği cevabını alınca dekontlarını inceledi ve paranın N-Kolay sitesi tarafından çekildiğini anladı. N-Kolay’ı da arayan Anık, sitenin parayı çektiğini kabul ettiğini ancak geri veremeyeceklerini söylediklerini anlattı.

İDOnun internet sitesi kopyalandı, hesabından 2 bin 700 lira yerine 30 bin lira çekildi

Damla GÜLER / milliyet.com.tr - Rıdvan Anık, 8 Ağustos günü ailesiyle birlikte gideceği Avşa Adası gezisi için İDO’nun internet sitesine girerek online bilet almak istedi. Arama motoru üzerinden İDO’nun sitesine giren Anık, 5 adet bilet aldı. Ödeme yapacağı sırada sitenin kendisini başka bir sayfaya yönlendirmesinden şüphelenmeyen Rıdvan Anık, kredi kartı üzerinden 2 bin 700 lira olan bilet parasının ödemesini yaptı. Ancak dakikalar sonra kredi kartı hareketlerine bakan Anık, kartından 2 bin 700 lira yerine 30 bin lira çekildiğini fark etti.

Haberin Devamı

“SİTENİN YÖNLENDİRDİĞİ KUTUCUĞA GİRDİM”

Bankayı arayarak kredi kartını kapattıran Anık, ertesi gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Emniyette verdiği ifadede, arama motoruna, İDO.com.tr yazarak giriş yaptığını sanan Anık, “trmxrtsdfqw.net isimli siteye tıklayıp 5 adet bilet aldım. Daha sonrasında ödeme yapabilmek amacıyla adıma kayıtlı olan kredi kartı bilgilerimi ödeme kısmına girip bana gelen kodu harcamayı yapmış olduğum sitenin yönlendirmiş olduğu kutucuğa girdim. Benim aldığım 5 adet bilet normalde 2 bin 700 liraydı. Fakat harcamadan sonra kredi kartımdan 30 bin lira çekildiğini fark ettim” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rıdvan Anık, “Durumla ilgili İDO’yu aradım. Önce sayfalarının kopyalanmış olabileceğini söylediler. Sonradan defalarca aramama rağmen ilgileniyor gibi davrandılar ama yardımcı olmadılar. Sonrasında kendi imkanlarımla dekontlardan parayı N-Kolay tarafından çekildiğini tespit ettim. N-Kolay’ı da aradım ve parayı aldıklarını kabul ettiler. Ancak benim 6 kez 5 bin liralık oyun aldığımı söyleyip konuyu kapattılar. Paranın da verilmeyeceğini söylediler” dedi.