Gündem Depremden kurtulup ev sahibine yakalandılar!  Evden çıkaramayınca sularını kesti

Depremden kurtulup ev sahibine yakalandılar!  Evden çıkaramayınca sularını kesti

23.08.2023 - 13:05 | Son Güncellenme:

Adıyamanlı depremzede Aydın Biçer ve eşi az hasarlı evde korku içinde yaşamaya bile razıydı. Ancak Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi deprem bölgesinde de fahiş kira artışları buna izin vermedi. Evi daha fazla fiyata kiralamak için Biçer çiftini evden çıkarmak isteyen ev sahibi talebi kabul edilmeyince yapmadığını bırakmadı.

Depremden kurtulup ev sahibine yakalandılar  Evden çıkaramayınca sularını kesti

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 45 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Binlerce kişi de evsiz kaldı. Evi hasar almayan ya da az hasar alan depremzedeler ise evlerinde yaşamaya devam etti. Bu depremzedelerden biri de Adıyaman’da yaşayan 41 yaşındaki Aydın Biçer ve eşi oldu. Az hasarlı evinde kiracı olarak oturmaya devam eden Aydın Biçer, artan kira oranları sebebiyle ev sahibinin kendisini evden çıkarmak için su aboneliğini iptal ettirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Depremden kurtulup ev sahibine yakalandılar  Evden çıkaramayınca sularını kesti

“DEPREMDEN SONRA KİRAYI YÜKSELTTİ”

Başına gelenleri Milliyet’e anlatan Aydın Biçer, “Adıyaman’da bir depremzedeyim. Kirada oturduğum evin sahibi, depremden hemen sonra kiralar yükselince beni çıkarmaya çalıştı. Ben de çıkmadım. Türlü şeyler yaptı ama ben çıkmayacağımı ilettim. Düzenli kirasını veriyorum ve evdeki demirbaşlar ilk günkü gibi sağlam” dedi.

EVDEN ÇIKARMAK İÇİN..

Kira sözleşmesi, elektrik ve doğalgaz aboneliklerinin kendi adına olduğunu söyleyen Biçer, “Ancak su ev sahibinin adına. Beni evden çıkmaya zorlamak için su aboneliğini kapattı. 29 Temmuz 2023 günü Adıyaman belediyesine su abonesini adıma almak için gittim. Belediye bana abone çıkaramayacağımı ve ev sahibinin gelmesi gerektiğini söyledi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum” dedi.

Haberin Devamı

“BİZE SU VEREN KOMŞULARI DA TEHDİT EDİYOR”

Bugüne kadar hala kendisine bir dönüş yapılmadığını söyleyen Biçer, 29 Temmuz’dan beri susuz yaşadıklarını söyleyerek, “Su bir zorunluluk. Ben evimde su kullanamıyorum. Bu benim yaşam hakkım. Bir evde su olmaz mı? Çok mağdur durumdayız. Ben ve eşim susuz yaşıyoruz. Birkaç gün önce üst komşumdan biraz su rica ettim. Sağ olsun verdi. Ev sahibi bunu duyunca, ‘Bir daha su verirseniz sizi çıkarırım’ diye tehdit etmiş komşuyu” dedi.