Gündem İkinci tura deprem illerinden başlıyor

İkinci tura deprem illerinden başlıyor

19.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 Mayıs seçimlerinde deprem bölgesi illerinde aldığı yüksek oy oranıyla dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi çalışmaları kapsamındaki ilk ziyaretlerini deprem bölgesinden başlatacak.

İkinci tura deprem illerinden başlıyor

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Erdoğan’ın, cumartesi günü Adıyaman ve Kahramanmaraş, pazar günü Hatay ve Gaziantep, salı günü ise Sivas ve Malatya illerini ziyaret etmesi bekleniyor. Bu ziyaretlerde Erdoğan’a, Cumhur İttifakı ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın da eşlik etmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 14 Mayıs seçimlerinde deprem bölgesinden gelen destek, bazı muhaliflerin tepkisini çekerken, özellikle sosyal medya mecralarında depremzedelere yönelik hakarete varan ağır eleştirilerde bulunulmuştu. Muhalefetin tutumunu sert ifadelerle eleştiren Erdoğan, hafta sonu deprem bölgesine giderek kendisine oy desteği veren depremzedelere teşekkür edecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleriyle zarar gören 11 şehirden Diyarbakır hariç 10’unda, Cumhur İttifakı seçimi önde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan, Hatay, Adana ve Diyarbakır illeri dışında, Kilis, Elazığ, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Kahramanmaraş’da yarışı farkla kazandı. En yüksek oyu da yüzde 71.88 ile depremin merkez üssü Kahramanmaraş’dan aldı.

Haberin Devamı

İkinci tura deprem illerinden başlıyor

Erdoğan’ın gezilerine Bahçeli ve Erbakan da katılacak.

‘Oy farkı CHP’nin dengesini bozdu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Meclis seçiminin Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanması, Cumhurbaşkanı seçiminde de açık ara bir farkın ortaya çıkması; CHP Genel Başkanı’nın ve yönetiminin dengesini iyice bozdu” dedi. Erdoğan, mesajını şöyle sürdürdü: “14 Mayıs gecesi, sonuçları bildikleri halde televizyon ekranlarında sahneledikleri ‘kazandık’ tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı. Aynı zihniyetin şimdi de oyunu alamadıkları vatandaşlarımıza yönelik; bırakınız siyaseti, insani değerlerle bağdaşmayan saldırılarına şahit oluyoruz. Bu pervasızlıklardan, hangi partiye oy verirse versin 85 milyonun tamamı üzüntü duyuyor.”