Gündem İl başkanları CHP liderini terletecek

İl başkanları CHP liderini terletecek

19.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri çarşamba günü il başkanları ile bir araya gelecek. Seçim sonuçlarının değerlendirileceği bu buluşmada seçim sürecinde yaşanan sorunlar, eleştiri ve öneriler ortaya konulacak, değişim ve kurultay talepleri dile getirilecek.

İl başkanları CHP liderini terletecek

MEHTAP GÖKDEMİR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşamba günü il başkanlarıyla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki il başkanları toplantısının gündeminde seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve tüzük değişikliği önerileri yer alıyor. Kılıçdaroğlu’na, il başkanlarının kurultayda aday olup olmayacağı ve yola nasıl devam edeceği sorularını da yöneltmesi de bekleniyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu başkanlığında 21 Haziran Çarşamba günü saat 12.00’de Parti Genel Merkezi’nde il başkanları toplantısı yapılacak. Seçim sonuçlarının değerlendirileceği toplantıda, seçim sürecinde yaşanan sorunlar, karşılaşılan aksaklıklar, partiye yönelik eleştiri ve önerilerin görüşülmesinin yanı sıra tüzük değişikliği önerileri tartışılacak.

Kurultay talebi

Edinilen bilgiye göre toplantıda milletvekili aday listelerinin konuşulmasının yanı sıra birkaç il başkanının “değişim” çağrısını yinelemesi ve bu değişimin ancak “yeni bir liderlik anlayışı”yla olacağını ifade etmesi bekleniyor. İl başkanlarının Kılıçdaroğlu’na, “Aday olacak mısınız?” sorusunu da yöneltebileceği ifade ediliyor.

Toplantı öncesinde Milliyet’e konuşan bazı il başkanları, “Biz önce Genel Merkez’in tavrının ne olduğunu görmek istiyoruz. Kurultay süreci nasıl işleyecek bunları takip edeceğiz. Önce bunları öğrenmek istiyoruz. Bizim sıkıntılarımız var. Adaylık sürecinde seçme ve seçilme hakkımız elimizden alındı. Merkez yoklamasıyla adaylar atandı. Örgütün istediği aday gösterilmedi. Biz partinin öz evladıyız, partimize asla ihanet etmiyoruz. Herkesten çok sahada çalıştık. Tüzük kurultayı da yapılmalı. Yerel seçimden önce kesinlikle kurultay yapılmalı” değerlendirmesini yaptı. CHP’li kaynaklara göre bir değişim olacaksa da bunun öncülüğünü Kılıçdaroğlu yapacak. CHP’li milletvekilleri de yaşanan değişim tartışmalarına ilişkin, “Genel Başkanı rencide edici bir şey olmamalı, kırılmamalı, onore edilmeli” görüşünü dile getiriyor.

Haberin Devamı

‘Sürpriz olur’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bayramdan önce Sayın Genel Başkan’dan aday olmaması yönünde bir isteğiniz olduğu konuşuluyor” sorusu üzerine, “Binlerce çocuğumuzun mezuniyetini tebrik ediyorum” yanıtını vermekle yetinmişti. CHP’li kaynaklar da söz konusu iddiaya ilişkin, “Kemal Bey’in yerel seçimlerden önce ‘Ben çekiliyorum’ demesi siyasette yüzyılın sürprizi olur” yorumunu yaptı.

CHP’li kaynaklar, “Yerel seçimi partinin başında geçirmek, yerel seçimlerde de başarılı olursa ‘Ben başarılıyım’ deyip devam etmek istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

CHP’li başka bir kaynak da “Genel Başkan bir sonraki kurultayda aday olmayacağını söyleyebilir. Bu çok beklenmedik bir şey olmaz. Mesele bunun ne zaman olacağı. Kurultayın ne zaman yapılacağı belli değil ki... Kurultay yerel seçim sonrasına da kalabilir. Yerel seçimden sonraki kurultayda aday olmayabilir. Ama yerel seçime partisinin başında girmek istiyor” dedi.

İl başkanları CHP liderini terletecek
Depremzede ailelere ziyaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Babalar Günü dolayısıyla 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve Ankara’ya göç etmek zorunda kalan Hatay Defneli Keremoğlu ve Antakyalı Uçar ailelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşlik etti.

Babalar Günü mesajında ‘kaptan’ detayı

Kılıçdaroğlu, Babalar Günü paylaşımında da “Sabırla öğreten, şefkatiyle saran, sevgisi ve koruyucu kanatlarıyla bir ömür güvende hissettiren, çocukları ve ailesi için mücadele etmeye ömrünü adayan, fırtınalı günlerin kaptanı, güzel günlerin mimarı bütün babaların Babalar Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımındaki “fırtınalı günlerin kaptanı” vurgusu dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında “Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” demişti.-ANKARA Milliyet