Gündem İlk kez açıklandı: Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'a bıraktığı bakanlıklar ortaya çıktı

İlk kez açıklandı: Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'a bıraktığı bakanlıklar ortaya çıktı

01.09.2023 - 08:51 | Son Güncellenme:

Zafer Partisi lideri Özdağ, seçiminin ikinci turu öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları gizli mutabakatta yer alan bakanlıkların ismini açıkladı.

İlk kez açıklandı: Kılıçdaroğlunun Ümit Özdağa bıraktığı bakanlıklar ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimlerin kazanılması halinde İçişleri Bakanlığı ve MİT Başkanlığı'nın yanı sıra iki bakanlığın daha kendilerine verileceğini söylemişti. Ümit Özdağ, gizli kalan iki bakanlığı da açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz aylarda çok konuşulacak bir açıklama yapmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları mutabakatın detaylarını paylaşan Ümit Özdağ, "Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık." demişti.

Gizli mutabakata Millet İttifakı'nın paydaşlarından o dönem peş peşe tepki gelirken, Ümit Özdağ İçişleri dışında iki bakanlığın ismini vermemişti.

KILIÇDAROĞLU: İKİ KİŞİNİN NAMUSUNA TESLİM EDİLEN BİR PROTOKOLDÜR

Özdağ'ın açıkladığı protokolle ilgili o dönem Kılıçdaroğlu susmayı tercih etmişti. Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, "Sizin Özdağ ile aranızda yaptığınız özel bir protokol var mı?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

Haberin Devamı

"Evet var. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değildir. Evet protokokol var, kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta."

ÜMİT ÖZDAĞ YENİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları gizli mutabakatın yeni detaylarını paylaştı.

2 BAKANLIĞI DA AÇIKLADI

Tartışmalar sürerken Ümit Özdağ, katıldığı Youtube programında, diğer iki bakanlığın da ismini açıkladı. Özdağ, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı için de söz verildi. İlk kez açıklıyorum. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık. Hata Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölünebileceğinden konuştuk. MİT'in içinden gelen birisinin başkan seçilmesi kaydıyla görüşüldü." dedi. 

Yazarlar