Gündem İmamoğlu’nun adaylık lansmanı ertelendi

İmamoğlu’nun adaylık lansmanı ertelendi

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden adaylığı için yarın Haliç Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan lansman toplantısı şehit cenazeleri nedeniyle ertelendi.

İmamoğlu’nun adaylık lansmanı ertelendi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP MYK Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün toplandı. MYK’da 12 askerin şehit olması, CHP’nin TBMM’de ortak bildiriye imza atmaması, Manisa’daki şehit cenazesinde yaşanan olaylar değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre, MYK’da bildiri konusundaki tutum desteklendi, “çıkışımızın arkasındayız. Bu gün olsa yine aynısını yapardık” görüşü dille getirildi. Özel’e yönelik şehit cenazesinde yaşanan protestolara ilişkin ise “tamamen provokasyon” değerlendirmesi yapıldı. Ülke gündemi dikkate alanarak aday tespitleriyle ilgili bu hafta PM toplantısı yapılmamasına karar verilirken, parti örgütlerinin yarın terörü lanetleyen ortak açıklama yapacakları belirtildi. 27 Aralık çarşamba günü İmamoğlu’nun adaylık lansmanı da yine şehit cenazeleri nedeniyle ertelendi. Toplantının 4 ya da 5 Ocak tarihinde yapılması düşünülüyor.

Haberin Devamı

İzmir’e heyet

Adayın henüz netleşmediği İzmir’de ise milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyelerinden oluşan bir heyet, saha çalışması gerçekleştirecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının, ilçe belediye başkan adayları ile birlikte ocak ayında açıklanması bekleniyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İzmir’e kaydırılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak CHP’li kurmaylar ısrarla Çerçioğlu’nun Aydın adayı olduğunu vurguluyor. CHP’li yetkililer, “Özlem Hanım’ın İzmir’e kayması sözkonusu değil. Taş yerinde ağırdır” ifadelerini kullanıyor.