Gündem ‘IMF’ye başvurma niyetimiz yok’

‘IMF’ye başvurma niyetimiz yok’

20.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Otel kapılarında IMF ile görüşmeler yaptılar” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “IMF ile görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok” dedi.

‘IMF’ye başvurma niyetimiz yok’

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Otel kapılarında IMF ile görüşmeler yaptılar” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “IMF ile görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok” dedi. Kılıçdaroğlu, YetkinReport’a yaptığı açıklamada öztele şunları söyledi:

KİMLE GÖRÜŞTÜĞÜM BELLİ: Dilin kemiği yok. Dertleri Türkiye’ye yatırım getirmek değil, doları nasıl tutacakları. Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz.

MAFYALAR SOKAKLARDA: Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar. Türkiye Mann Adası değil. Uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe. Bunlara son vereceğiz.

Haberin Devamı

TRT’YE TEPKİ: Seçim kampanyamıza yer vermiyorlar. Oysa yasası var, TRT’nin yasalara uyması önemli. İktidarın bile diyemiyorum, çünkü tek adam rejimi artık, Erdoğan’ın borazanı haline geliyor. Suç duyurusunda bulunduk. Bizim de işlerine gelenler dışında muhalefeti partilerinin de görüşlerine yer vermek zorundalar.

‘Alevi’ videosuyla gençlere seslendi

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ‘Alevi’ başlıklı bir video yayınlayarak gençlere seslendi. “İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım; ben Aleviyim, Hak Muhammed Âli inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman’ım. Allah’ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem, harama, beytülmâle el uzatmam” diyen Kılıçdaroğlu, “Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu‘dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız, ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? ‘Alevi olmaz’ diyen bu sisteme, ‘Doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur’ diyecek misin? Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın?” ifadelerini kullandı. -ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Büyükelçilerle iftar yaptı: ‘Teröre sempati duyan anlayış reddedilmeli’

Kılıçdaroğlu, bir otelde Türkiye’de bulunan büyükelçiler için düzenlenen iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada Avrupa Birliği üyeliğinin temel hedefleri olduğunu belirterek “Yönümüz uygar dünyaya dönük” dedi. Kılıçdaroğlu, terörle ortak mücadele çağrısı yaparak, “Terör bir insanlık suçudur. Terör konusunda bütün ülkelerin duyarlı olması lazım. Teröre sempati duyan veya teröristleri koruyan bir anlayışın kesinlikle reddedilmesi ve bu konuda çok daha aktif politikaların geliştirilmesi gerekiyor” dedi. -ANKARA Milliyet