Gündem İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor

İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor

18.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor

ANKARA Milliyet - Bahçeli, İYİ Parti’nin 81 ilde aday kararına ilişkin “Yanlış kararlarıyla ilk türbülansta aramızdan kayıp gidenler, korkudan ilk istasyonda inenler, unutmayınız ki, aynı şekilde zulme de ortak olanlardır. 81 ilde aday çıkarma iddiaları sadece tantanadır. Biz arkamıza değil, önümüze bakıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İki devletli çözüm

Bahçeli, Gazze’deki “Gazze’de insanlık değerleri, vurgun yemiş, yağma edilmiştir. Toplama kampına dönen Gazze Şeridi’nde insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır. Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayan insan hakları savunucuları, soruyorum alayınıza neredesiniz?” diye konuştu. 

Bahçeli ‘Bir Yahudi olarak buradayım’ açıklamasıyla gündeme gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a da tepki göstererek “Müslüman Türk milleti oraya giderse olacakları hesap eden bir akıl sahibi karşımıza çıkacak mıdır? İsrail saldırılarına derhal son vermelidir. İki devletli çözüm vasatı mutlaka oluşturulmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı top çevirmekten çok daha fazlasını yapacak karar ve kararlılık içinde olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ahlaklı ve aktif diplomasisi desteklenmelidir” dedi. 

Haberin Devamı

Tezekereye ‘hayır’ diyeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu’na da tepki gösteren Bahçeli, “CHP Genel Başkanı laf olsun torba dolsun derdindedir. Sudan bahanelere sığınma, nerede durduğunu göster. Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketlere destek misin değil misin? Kılıçdaroğlu, sen de iyi biliyorsun ki Türkiye’ye gayri meşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır, on da vatana, millete bin defa feda olsun” diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ayrıca “1990 yılından bu yana

HEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP, BDP, HDP, YSP kod adıyla hıyanetin göbeğinde olan terör ve bölücülüğün siyasi yatağı şimdi de HEDEP olarak yoluna devam edecekmiş. Bizim anlayamadığımız, bu AYM ne yapmaktadır? 2021’den beri HDP’nin kapatılmasıyla ilgili iddianameyi ne hakla bekletme gereği duymaktadır? Hem tarih önünde, hem millet nezdinde, AYM’den de davacı olacağımızı ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Parti grubunda konuşan Bahçeli, Gazze’deki katliamlara insan hakları savunucularının sessiz kaldığını söyledi.