Gündem İnternetten araç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İnternetten araç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

12.11.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

Online araç sorgulama ve plaka sorgulama ile artık araç bilgilerine daha hızlı ve daha kolay şekilde ulaşılabiliyor. Online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti son dönemlerde yoğun ilgi görüyor. İnternet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilmek mümkün oluyor.

İnternetten araç sorgulama işlemi nasıl yapılır



Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi yaşamın her alanında çok önemli çözümler sunuyor. Özellikle de modern yüzyıl insanlarının yaşamlarının her alanında olduğu gibi kamu işlemleri konusunda da internetin sağlayacağı pratik ve kolay işlem fırsatlarından yararlanarak kamu işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak dijital kamu hizmet uygulamaları kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunuluyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet ekranı da vatandaşların son dönemlerde en sık şekilde kullanmakta olduğu başlıca kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı


ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde insanların özellikle ulaşım ihtiyaçları açısından otomobil teknolojilerine yoğun bir ilgi göstermeleri tüm otomobil piyasalarında olduğu gibi Türkiye’deki 2.el araç alım-satım sektörü de oldukça yoğun şekil de ilgi görüyor. Bu durumda 21. Yüzyıl dünyasında artık 2.el araç alım-satım sektörüne ilişkin olarak yeni nesil sorunların ve ihtiyaçların ortaya çıkmasına neden oluyor ki bu aşamada elektronik ortam üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu sorununun çözümüne yönelik olarak online hizmet uygulaması araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sunuluyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar internet ortamı üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kendisine sunulan bu online hizmet uygulaması online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulamasını sadece dakikalar içerisinde en güncel trafik cezası durum bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan ve tüm vatandaşlar tarafından herhangi bir üyelik gerektirmeden veya şifre girişine gerek olmadan kolaylıkla gerçekleştirilebilmekte olunan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması vatandaşlara çok önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor.

Türkiye’de 2.el araç alım-satım sektöründe son yıllarda hızla artış göstermekte olan çalıntı araç durumu ve hasar bilgisi hatalı veya eksik verilen araç bilgisi dolayısı ile çok sayıdaki vatandaşın mağduriyet yaşaması dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çözüm sağlanabilmesi amacı ile internet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sunuluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan online araç sorgulama ve plaka sorgulama ekranı üzerinden araçlara ilişkin olarak en güncel ve en detaylı kayıt bilgilerini ve hasar bilgilerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet ortamında yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmekte olunan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi için vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Başta 2.el araç olmak üzere tüm araçlara ilişkin olarak sigorta, hasar bilgisi ve gördüğü onarım bilgilerini de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) 5664 SMS hattı üzerinden tüm operatörlerde 5 TL ücretlendirme ile araç sorgulama ve plaka sorgulama yaparak, öğrenilebiliyor.