Gündem MİT ve TSK'dan Irak ve Suriye'de terör operasyonları

MİT ve TSK'dan Irak ve Suriye'de terör operasyonları

08.10.2022 - 10:32 | Son Güncellenme:

Terör örgütüne yönelik operasyonlara hız kesilmeden devam edilirken yeni bir haberler daha paylaşıldı.

MİT ve TSKdan Irak ve Suriyede terör operasyonları

MİT tarafından Irak'ın 2 bölgesinde operasyon düzenlendi. Operasyona ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Gara'da 3 ve Asos'ta 3 olmak üzere toplam 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

2 BÖLGEDE DAHA OPERASYON

Öte yandan bir operasyon haberi de Barış Pınarı veZeytin Dalı bölgelerinden geldi. Taciz ateşi açan teröristlere etkisiz hale getirilirken operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. MSB açıklamasında, "Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan 6 PKK/YPG'li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi." denildi.

SINIRLARDA 16 KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan ve Suriye'den yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan 16 kişinin yakalandığını duyurdu.

Terörle mücadelenin hudutlarda da devam ettiği belirtilen açıklamada MSB, "Hudut Kartallarımız, son bir haftada ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye’den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, şahıslardan 12’sinin FETÖ, 4’ünün PKK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı