Gündem ‘İspanya’nın duruşu kıymetli’

‘İspanya’nın duruşu kıymetli’

28.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İspanya Başbakanı Sanchez ile telefonla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya hükümetinin İsrail’in Filistin’e yönelik gayrimeşru saldırılarına karşı sergilediği duruşun kıymetli olduğunu söyledi.

‘İspanya’nın duruşu kıymetli’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları ele alındı.

Haberin Devamı

Kalıcı barış vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İspanya hükümetinin İsrail’in Filistinlilere yönelik gayrimeşru saldırılarına karşı sergilediği duruşun ve Filistin’in tanınmasına yönelik açıklamalarının kıymetli olduğunu ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgede kalıcı barışı sağlayıcı, garantörlük dahil her türlü sorumluluğu almaya ve İspanya ile bölge barışı için birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

‘İspanya’nın duruşu kıymetli’

Maldivler’den konuk ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Külliyesi’ndeki görüşme basına kapalı yapılırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazır bulundu.

Yılmaz, x hesabından yaptığı açıklamada, “Çalışma ziyareti kapsamında Türkiye’ye gelen Maldivler Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Muizzu’yla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan ile yapacağı görüşme öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldik. Görüşmemizde; ülkelerimiz arasında ticaretin geliştirilmesi, tarım, turizm ve savunma sanayii alanlarında iş birliğinin artırılması konularını değerlendirdik” ifadelerini kullandı.