Gündem İstanbul Fırkateyni boy gösterdi

İstanbul Fırkateyni boy gösterdi

10.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk milli üretim fırkateyni F-515 İstanbul, Donanma’nın envanterine girmek için gün sayıyor. İstanbul Fırkateyni, Osmangazi Köprüsü’nün altından geçerek donanma komutanlığının ve deniz üssünün bulunduğu Gölcük Limanı’nı ziyaret etti.

İstanbul Fırkateyni boy gösterdi

AYDIN HASAN Ankara  - Türkiye’nin MİLGEM projesi çerçevesinde milli imkanlarla ürettiği korvetler olan TCG HEYBELİADA (F-511)  2011, TCG BÜYÜKADA (F-512) 2013, TCG BURGAZADA (F-513) 2018 ve TCG KINALIADA (F-514)  2019’dan itibaren hizmete girdi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde göreve başladı. Türkiye’nin ilk milli fırkateyni İstanbul da, envantere girmek için gün sayıyor.

Haberin Devamı

Deniz Kabul Testleri devam eden İstanbul Fırkateyni, Gölcük Limanı’nı ziyaret etti. Donanma Komutanı Korgeneral Kadir Yıldız, fırkateynde denetlemede bulundu. MİLGEM İ sınıfı firkateyn projesinin ilk gemisi TCG İstanbul (F-515), bu yıl Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

Böylece ilk Türk fırkateyni denizlerde göreve çıkacak. İstanbul’un ardından üç fırkateynin daha üretilmesi için sözleşme imzalanmıştı. Bu fırkateynler, 36 ayda inşa edilip donanmanın hizmetine verilecek.