Gündem İstanbul yoklamasında dört isim bir adım öne çıktı! Kurum, Karaismailoğlu, Turan ve Göksu

İstanbul yoklamasında dört isim bir adım öne çıktı! Kurum, Karaismailoğlu, Turan ve Göksu

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla önceki gün AK Parti’nin İstanbul adayının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen temayül yoklamasında eski bakanlar Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Cumhur İttifakı’nın İstanbul adaylığı için en güçlü isimler olarak öne çıktığı belirtiliyor.

İstanbul yoklamasında dört isim bir adım öne çıktı Kurum, Karaismailoğlu, Turan ve Göksu

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Öte yandan AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın  15 ayrı şirkete yaptırdığı  anketleri de hafta içinde Erdoğan’a sunması bekleniyor.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın, eldeki verilerle anket sonuçlarını karşılaştırarak adaylarını netleştireceği belirtiliyor. Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayının da bu hafta yapılacak Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde kesinleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz gün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi bugün temayül yoklaması yapılmıştı. Yoklamaya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan temayül yoklaması toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı. Çelik, "Zaten takvim belli. Sayın Cumhurbaşkanımız belirttiğiniz gibi ifade ettiler. Aralık ayının sonuna kadar inşallah yetişecek bu çalışmalar. Adayların ortaya çıkarılması konusunda tabii ki bu titiz çalışmaları yapacağız. Esas olan bu çalışmalarla iradenin ortaya çıkmasıdır. AK Parti teşkilatları ve Cumhur İttifakı topyekun milletimizle yeniden buluşmak için sabırsızlanıyor" dedi.

Haberin Devamı

"YEREL SEÇİMLERİ BÜTÜN SEÇİMLERDE OLDUĞU GİBİ BİR DEMOKRASİ BAYRAMI OLARAK GÖREN BİR SİYASİ HAREKETİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız bugün İstanbul il Başkanlığımızı ziyaret etti. Biliyorsunuz yerel seçimler yaklaşırken, yerel seçimleri bütün seçimlerde olduğu gibi bir demokrasi bayramı olarak gören bir siyasi hareketiz. Millet iradesine başvurulması, milletimizin iradesiyle hem merkezi idarenin hem yerel yönetimlerin şekillenmesi bizim Türkiye'nin en büyük kazanımı olarak gördüğümüz bir meseledir. Genel seçimlerdeki büyük başarımızdan sonra bütün teşkilatlarımızla birlikte yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız bütün bu süreçlerde bir AK Parti geleneği olan her türlü demokratik temayülün gerçekleşmesi, hem vatandaşlarımızın hem de teşkilatlarımızın demokratik iradesinin tam tecelli etmesi için çeşitli mekanizmaların çalıştırılması talimatını vermiştir. Bu çerçevede hem vatandaşımızın iradesinin Türkiye'nin her tarafında sorulması hem de vatandaşımızın iradesini yansıtma bakımından Türkiye'nin en büyük siyasi hareketi olan teşkilatlarımızın iradesinin tam olarak görülmesi için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bugünkü çalışmamız İstanbul İl Başkanımızın ev sahipliğinde ana kademe gençlik kolları ve kadın kolları bütün ilçe başkanlarımızın katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıyı sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bizzat yönetmişlerdir" dedi.